Antena 3 CNN Externe Ministrul bulgar de Finanţe: FMI este o parte a problemei, nu a soluţiei

Ministrul bulgar de Finanţe: FMI este o parte a problemei, nu a soluţiei

Ministrul bulgar de Finanţe: FMI este o parte a problemei, nu a soluţiei
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
06 Mai 2012   •   15:50

Fondul Monetar Internaţional (FMI) nu promovează politici adecvate în ţările aflate în criză financiară, precum Grecia şi Spania, potrivit ministrului bulgar de Finanţe, Simeon Djankov, citat de Novinite.
   
"În privinţa crizei din Europa, FMI este o parte a problemei, nu a soluţiei, cel puţin deocamdată", a afirmat Djankov într-un interviu acordat postului de radio Darik.
   
Întrebat dacă Bulgaria ar trebui să solicite asistenţă din partea FMI sub forma unui împrumut, ministrul a spus că nu se pune problema.
   
"Este o idee amuzantă. Mergi la FMI când ai probleme, iar noi suntem una dintre cele trei ţări din Europa cu cele mai bune performanţe financiare. În al doilea rând, dar mai important, în ultimii 3-4 ani FMI a făcut o serie de greşeli în Grecia, ca şi în Spania", a spus Djankov.
   
În opinia sa, tipul de recomandări făcute de FMI este greşit, astfel că Bulgaria nu are nevoie de asistenţă, nici sub formă de bani, nici sub formă de consulanţă.
   
Djankov nu a specificat ce anume este greşit în politicile FMI, dar şi-a exprimat speranţa că sub conducerea lui Christine Lagarde lucrurile se vor îmbunătăţi treptat la instituţia financiară internaţională.

×
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close