Antena 3 CNN Externe Moscova. Autorităţile confirmă dublarea numărului de decese: 700 de morţi zilnic (VIDEO)

Moscova. Autorităţile confirmă dublarea numărului de decese: 700 de morţi zilnic (VIDEO)

Moscova. Autorităţile confirmă dublarea numărului de decese: 700 de morţi zilnic (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
09 Aug 2010   •   13:52

Canicula şi fumul sufocant din Moscova au condus la dublarea mortalităţii în capitala rusă, unde în ultimele zile au fost înregistrate zilnic 700 de decese, faţă de 360-380 în mod obişnuit, a anunţat luni un oficial din cadrul primăriei, citat de agenţiile ruse, relatează AFP.

"În mod obişnuit avem 360-380 de decese pe zi, iar în prezent aproximativ 700. Mortalitatea s-a dublat", a declarat şeful departamentului pentru sănătate al primăriei din Moscova, Andrei Selţovski, citat de RIA Novosti.

În opinia oficialului, în prezent sunt 1.300 de cadavre la morgile din Moscova, care au o capacitate de 1.500.

Cifrele oficiale ale serviciilor de stare civilă pentru luna iulie arată o creştere cu 50% a deceselor în capitala rusă, la 14.340 faţă de mai puţin de 10.000 în mod obişnuit. Majoritatea victimelor sunt persoane în vârstă.

Situaţia din capitala rusă, sufocată de fum şi unde temperaturile vor depăşi luni 35 de grade Celsius, se va înrăutăţi în cursul zilei, din cauza rafalelor de vânt, au avertizat serviciile meteorologice.

Rafalele de vânt dinspre sud-est, care aduc fumul către oraş, vor continua, au avertizat luni serviciile de meteorologie.

"Orientarea rafalelor de vânt va determina o deteriorare suplimentară a situaţiei ecologice din oraş, vizibilitatea va scădea la 100 de metri", a anunţat un oficial din cadrul acestor servicii, citat de Interfax.

Un oficial din cadrul observatorului pentru calitatea aerului din Moscova a declarat că indicii de poluare sunt de trei ori mai mari decât pragul de alertă.

"Se observă astăzi noi valuri de fum şi o creştere a concentraţiei de materii poluante", a declarat oficialul, Elena Lezina., adăugând că "particulele de dimensiuni mici, de zece microni, de monoxid de carbon, hidrocarburi specifice, sunt cele care arată în prezent o concentraţie de trei ori superioară normei."

Mai multe ambasade străine le-au recomandat cetăţenilor lor să părăsească oraşul.

În pofida zborurilor întârziate din cauza vizibilităţii slabe, un număr record, de aproape 105.000 de pasageri, a părăsit oraşul diminică folosind aeroporturile din Moscova, a anunţat luni Comitetul rus pentru transport aerian, Rosaviaţia, citat de RIA Novosti.

Moscova, o metropolă cu zece milioane de locuitori, este afectată încă de săptămâna trecută de un fum dens provenit de la incendiile de la periferie. Ca şi în zilele precedente, numeroşi trecători purtau, luni dimineaţa, măşti de protecţie.

Incendiile de pădure, care au provocat moartea a 52 de persoane până în prezent, continuă să devasteze partea vestică a ţării, afectată de la începutul lui iulie de o caniculă fără precedent.

Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close