Antena 3 CNN Externe Nicolas Sarkozy: Nu voi fi candidatul unei mici elite împotriva poporului

Nicolas Sarkozy: Nu voi fi candidatul unei mici elite împotriva poporului

Nicolas Sarkozy: Nu voi fi candidatul unei mici elite împotriva poporului
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
19 Feb 2012   •   18:47
Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a declarat duminică după-amiază, în cadrul primului său mare miting de campanie din Marsilia, că nu va fi „candidatul unei mici elite împotriva poporului” şi a arătat că referendumul la care vrea să recurgă pentru problemele imigraţiei şi şomajului reprezintă „însuşi spiritul” republicii franceze, conform AFP.

„Vreau să fiu candidatul poporului Franţei. Nu voi fi candidatul unei mici elite împotriva poporului” a arătat preşedintele în exerciţiu în cadrul primului său miting de campanie din Marsilia.

„Referendumul este însuşi spiritul celei de-a V-a Republici”, a arătat Sarkozy care a adăugat că se adresează celor care cred că „întoarcerea către popor este populism, deoarece în interiorul lor, ei cred că poporul nu este suficient de raţional, suficient de inteligent pentru a i se cere părerea”.

„Ei au făcut acelaşi lucru cu generalul de Gaulle în 1962 în privinţa alegerii preşedintelui prin vot universal”, a arătat Sarkozy.

Conform oficialului, „dreptul la formare al şomerilor, contenciosul privind imigraţia sunt subiecte asupra cărora francezii vor putea fi consultaţi” şi „sunt multe altele” care vor urma, a avertizat el.

De asemenea, Sarkozy şi-a declarat ostilitatea faţă de votul străinilor la alegerile locale din Franţa, avertizând asupra "riscului unui vot comunitar" care "spulberă pactul republican". Deşi  în 2005 nu era ostil votului străinilor din afara UE la scrutinurile locale, Nicolas Sarkozy a amintit că el nu a fost "niciodată în favoarea imigraţiei zero, care pentru o ţară ca Franţa nu are sens".


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close