Antena 3 CNN Externe NSA are amprenta lui Angela Merkel. Scandalul spionajului continuă

NSA are amprenta lui Angela Merkel. Scandalul spionajului continuă

NSA are amprenta lui Angela Merkel. Scandalul spionajului continuă
de O.P.    |    21 Ian 2014   •   13:09

Ziarul german Bild a sugerat luni că președintele SUA, Barack Obama, s-ar putea să nu fi spus adevărul când a declarat că nu o va mai spiona pe Angela Merkel. Potrivit publicației, Agenția Națională de Securitate (NSA) a SUA ar fi renunțat să mai intercepteze telefonul mobil al cancelarului german, însă instituția dispune de un sofisticat program de supraveghere ce controlează toate comunicațiile electronice dintre Merkel și consilierii ei direcți, notează marți ziarul El Pais.

Programul, intitulat 'amprenta comunicațiilor', este capabil să analizeze toate comunicațiile electronice făcute de cancelar, inclusiv apelurile telefonice și mesajele prin poșta electronică. Informația culeasă de NSA este trimisă direct la Biroul Oval, notează Bild, care precizează că a obținut această informație de la diferiți agenți anonimi ai NSA.

"Pentru a elabora această amprentă electronică se înregistrează numerele de telefon și adresele de e-mail cu care comunică Angela Merkel', a declarat un agent al NSA ziarului Bild. 'Se urmărește apoi cu cine comunică la un anumit număr sau la o anumită adresă. Se realizează astfel ' mostre de comunicare' la care putem să recurgem în orice moment', a precizat el.

 

×
Subiecte în articol: spionaj
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close