Antena 3 CNN Externe O furtună tropicală a provocat 9 morţi pe coasta vestică a Mexicului

O furtună tropicală a provocat 9 morţi pe coasta vestică a Mexicului

O furtună tropicală a provocat 9 morţi pe coasta vestică a Mexicului
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
de S.T.    |    15 Sep 2013   •   23:28

Cel puţin nouă persoane au fost ucise în statul Guerrero, pe coasta pacifică a Mexicului, unde s-au abătut ploi puternice aduse de furtuna tropicală Manuel, în timp ce uraganul Ingrid se apropie de coastele statului Veracruz, pe coasta atlantică, au declarat autorităţile citate de AFP.
   
Autorităţile statelor Guerrero, Michoacan şi Colima sunt în stare de alertă din cauza furtunii Manuel care evoluează de-a lungul coastelor. Centrul furtunii se afla duminică la şase kilometri în largul Capului San Telmo şi se îndrepta spre nord cu viteza de 14 kilometri la oră.
   
Şase turişti mexicani care călătoreau la bordul unei camionete, în drum spre staţiunea balneară Acapulco au fost ucişi după ce şoferul a pierdut controlul vehiculului din cauza ploii puternice, a declarat pentru AFP Constantino Gonzales Vargas, responsabil al protecţiei civile.
   
Trei alte persoane au fost ucise de către alunecările de teren din regiunile Acapulco, Atlamjalcingo şi Malinaltepec, în timp ce 250 de sinistraţi se află înt-un adăpost din Iguala, a adăugat acesta.

×
Subiecte în articol: furtuna tropicala
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close