Antena 3 CNN Externe ONU: Peste 93.000 de persoane au fost ucise în Siria

ONU: Peste 93.000 de persoane au fost ucise în Siria

ONU: Peste 93.000 de persoane au fost ucise în Siria
de M.T.    |    13 Iun 2013   •   16:01

Peste 93.000 de persoane, dintre care cel puţin 6.500 de copii, au fost ucise de la începutul războiului civil în Siria în martie 2011, a anunţat, joi, ONU, într-un raport preluat de AFP şi citat de Mediafax.

Raportul subliniează, de asemenea, faptul că numărul morţilor creşte puternic în fiecare lună.

„Îndemn părţile să declare imediat încetarea focului, înainte ca alte zeci de mii de persoane să fie ucise sau rănite", a declarat Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Navi Pillay.

„Crimele continuă la niveluri excesiv de ridicate, cu peste 5.000 de decese documentate în fiecare lună începând din iulie şi 27.000 de decese suplimentare începând de la 1 decembrie", a continuat Pillay.

Oficialul ONU a admis posibilitatea ca numărul real al persoanelor ucise să fie mult mai mare.

Vârsta victimelor nu figurează în aproximativ trei sferturi din rândul deceselor semnalate, dar ONU a reuşit şi în aceste condiţii să constate decesele a cel puţin 6.561 de minori, dintre care peste 1.700 de copii sub zece ani.

La 14 mai, Oservatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunţat că războiul din Siria s-a soldat cu cel puţin 94.000 de morţi de la începutul conflictului.

„Acest număr extrem de ridicat al morţilor, lună de lună, reflectă deteriorarea evidentă a conflictului în cursul anului ce s-a scurs", a apreciat Pillay.

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close