Pachet salarial DUBLAT într-un an pentru preşedintele Google

de G.S.    |    30 Mar 2014   •   14:45
Pachet salarial DUBLAT într-un an pentru preşedintele Google Foto: thenextweb.com
Pachetul salarial al preşedintelui Google, Eric Schmidt, a crescut de peste două ori anul trecut, la 19,3 milioane de dolari, în condiţiile în care sumele alocate altor trei lideri ai companiei au fost reduse semnificativ, relatează Bloomberg, conform Mediafax.
Câştigul lui Schmidt a inclus acţiuni în valoare de 11,4 milioane de dolari, pentru a corecta o eroare administrativă în calcularea beneficiilor din 2011, potrivit documentelor depuse de Google la Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC).
Schmidt a mai încasat un salariu de 1,25 de milioane de dolari şi un bonus de 6 milioane de dolari, la fel ca în 2012.
Luna trecută, Schmidt a primit o primă în acţiuni în valoare de 100 de milioane de dolari, pe care o va încasa pe parcursul a patru ani.
Google, operatorul celui mai utilizat motor de căutare pe Internet la nivel mondial, este cunoscută ca una dintre cele mai generoase companii de tehnologie din Silicon Valley, în privinţa remuneraţiilor, creând numeroşi milionari şi mai mulţi miliardari.
Co-fondatorii Larry Page şi Serghei Brin primesc salariu simbolic de 1 dolar pe an, dar participaţiile deţinute la Google le-au mărit averile la 31,1 miliarde de dolari, respectiv 30,9 miliarde de dolari, potrivit indicelui miliardarilor realizat de Bloomberg.
De regulă, Google acordă beneficii sub forma opţiunilor de acţiuni şi prime în numerar împărţite echitabil între directorii de top, în anumiţi ani.
Drept rezultat, directorul de business Nikesh Arora a primit anul trecut 5,7 milioane dolari, în scădere de la 51,1 milioane dolari în 2012, când a fost cel mai bine plătit director.
Directorul financiar Patrick Pichette a încasat  5,2 milioane de dolari pentru 2013, faţă de 38,7 milioane de dolari în anul anterior, în timp ce directorul juridic a primit 4,8 milioane de dolari, în scădere de la 31,3 milioane de dolari.
"Pentru aceşti directori stabilim beneficiile în funcţie de datele din piaţă, rolurile individuale şi performanţe", menţionează Google.
Salariile rămân constate pentru toţi directorii, în timp ce bonusurile variază. Cea mai mare reducere a bonusului a avut loc în cazul lui Arora, de două treimi, la 3,5 milioane de dolari.
Arora, Pichette şi Drummond au primit fiecare 1,1-1,6 milioane de dolari, pentru ansamblul activităţilor desfăşurate.

Parteneri
x close