Antena 3 CNN Externe Papa Benedict al XVI-lea şi-a cerut scuze faţă de victimelor abuzurilor sexuale (VIDEO)

Papa Benedict al XVI-lea şi-a cerut scuze faţă de victimelor abuzurilor sexuale (VIDEO)

Papa Benedict al XVI-lea şi-a cerut scuze faţă de victimelor abuzurilor sexuale (VIDEO)
Sursa foto: Papa
20 Mar 2010   •   19:21

Papa Benedict al XVI-lea şi-a cerut scuze în faţa victimelor abuzurilor sexuale comise de clericii irlandezi. Vaticanul se confruntă cu un scandal tot mai mare în urma amplificării acuzaţiilor de abuzuri asupra copiilor comise de preoţii romano-catolici.

?Oamenii Bisericii vinovaţi de acte de pedofilie trebuie să răspundă nu numai în faţa lui Dumnezeu pentru actele lor, ci şi în faţa justiţiei. Aţi suferit cumplit şi îmi pare sincer rău?, se arată în scrisoarea Papei Benedict al XVI-lea adresată catolicilor irlandezi.

Sfântul Părinte a precizat totodată că este dispus să se întâlnească personal cu victimele. Papa a mai anunţat şi declanşarea unei investigaţii oficiale din partea Vaticanului în rândul diocezelor, seminariilor şi congregaţiilor religioase din Irlanda afectate de scandal.

Scrisoarea Papei, ce urmează a fi citită duminică în toate parohiile irlandeze.

Biserica Catolică confruntat cu un scandal tot mai mare în urma amplificării acuzaţiilor de abuzuri asupra copiilor comise de preoţii romano-catolici. Scandalul pedofiliei s-a extins în ultimele săptămâni, ajungand să afecteze ţări precum Germania, Austria şi Olanda.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Papa Benedict pedofilie preoti scandal Vatican
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close