Antena 3 CNN Externe Pedofilii şi cei condamnaţi pentru incest ar putea fi castraţi chimic în Polonia

Pedofilii şi cei condamnaţi pentru incest ar putea fi castraţi chimic în Polonia

Pedofilii şi cei condamnaţi pentru incest ar putea fi castraţi chimic în Polonia
17 Dec 2008   •   16:25

Parlamentul polonez votează, miercuri, un proiect de lege care prevede ca pedofilii şi cei condamnaţi pentru incest să fie castraţi chimic (supuşi unui tratament cu medicamente), informează AFP.
"Persoana condamnată pentru violarea unui minor sub 15 ani sau al unui membru al familiei va fi inclus într-un program de terapie obligatorie înainte să plece din închisoare", se arată în proiectul de lege propus de guvernul liberal pentru amendarea codului penal.
Opinia psihiatrilor, a sexologilor şi a psihologilor trebuie luată în considerare de tribunal înainte să indice terapia adaptată fiecărui caz în parte.
În afara terapiei cu medicamente şi cea psihiatrică, cei condamnaţi pentru violarea unui minor sau a unui membru al familiei riscă o pedeapsă între 3 şi 15 ani de închisoare. Aceste infracţiuni sunt pedepsite în prezent cu 2, până la 12 ani de închisoare.
Proiectul a fost lansat de premierul Donald Tusk la începutul lui septembrie, după ce a fost arestat un bărbat de 45 de ani acuzat că şi-a sechestrat şi violat fiica timp de şase ani. Victima are în prezent 21 de ani.
Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close