Peste 240 de persoane, arestate în cadrul unei operaţiuni antipedofilie în SUA şi alte şase ţări

de S.T.    |    03 Ian 2013   •   21:06
Peste 240 de persoane, arestate în cadrul unei operaţiuni antipedofilie în SUA şi alte şase ţări Foto: a1.ro

O operaţiune a poliţiei internaţionale antipedofilie a permis arestarea, la sfârşitul lui 2012, a 245 de persoane, cele mai multe din Statele Unite, dar şi din alte şase ţări, a anunţat, joi, la Washingtom John Morton, directorul Agenţiei americane pentru imigraţie şi vămi.

Operaţiunea, denumită Sunflower, a avut loc în perioada 1 noiembrie-7 decembrie 2012, relatează AFP.

Printre persoanele reţinute în cadrul acestei operaţiunii, 222 se aflau în SUA, iar 23 în şase ţări strâine ale căror nume nu au fost precizate de oficiali  "din motive operaţionale foarte sensibile".

Potrivit declaraţiei directorului Agenţiei americane pentru imigraţie şi vămi, operaţiunea a permis identificarea şi salvarea a 123 de copii, dintre care 110 din Statele Unite.

Dintre victime, cinci aveau mai puţin de trei ani, nouă între patru şi şase ani, 21 între şapte şi nouă ani, iar 11 între zece şi 12 ani. În plus, 70 erau fete şi 53 băieţi, iar 23 de copii sunt în prezent adulţi.

Numele operaţiunii, Sunflower, îşi are originea într-o anchetă demarată în urmă cu un an în scopul împiedicării violării unei fetiţe, anunţată pe Internet de un tânăr în vârstă de 16 ani.

Plecând de la o fotografie găsită de poliţia daneză, care înfăţişa un indicator în formă de floarea-soarelui, anchetatorii au putut ajunge la localitatea din Kansas unde locuia tânărul american.

În 2012, un număr "record" de pedofili, 1.655, au fost arestaţi de anchetatorii ICE şi 292 de victime au fost identificate sau salvate.

Parteneri
x close