Antena 3 CNN Externe Premierul Marii Britanii a anunţat că va închide ziarele. Ce a cerut presei să NU mai publice

Premierul Marii Britanii a anunţat că va închide ziarele. Ce a cerut presei să NU mai publice

Premierul Marii Britanii a anunţat că va închide ziarele. Ce a cerut presei să NU mai publice
de O.P.    |    29 Oct 2013   •   13:13

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a amenintat ca va interveni pentru a impiedica presa sa publice documentele confidentiale transmise de fostul agent american, Edward Snowden, a carui extradare din Rusia este ceruta insistent de SUA.

„Daca nu vor da dovada de o anumita responsabilitate sociale, guvernul nu va putea ramane indiferent, fara sa intervina”, a spus seful executivului de la Londra, vorbind in parlament. El a adaugat ca The Guardian, unul dintre primele ziare care inserat in paginile lui informatiile transmise de Snowden, a publicat documente considerate daunatoare, dupa ce a acceptat, intr-o prima faza, sa distruga anumite date sensibile.

Cameron si-a exprimat, totusi, speranta ca ziarele isi vor schimba atitudinea, fara ca guvernul sa fie nevoit sa treaca la masuri. „Nu vreau sa utilizez „D-notices” (interdictie de publicare, n.r.) sau alte masuri mai radicale. Cred ca e mai bine sa facem un apel la responsabilitatea sociala a ziarelor”, a concluzionat Cameron, citat de incomemagazine.ro.

×
Subiecte în articol: spionaj Edward Snowden
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close