Antena 3 CNN Externe Propunere surpriză a lui Donald Trump. Președintele ales al SUA îl vrea pe Ben Carson în noul cabinet

Propunere surpriză a lui Donald Trump. Președintele ales al SUA îl vrea pe Ben Carson în noul cabinet

Propunere surpriză a lui Donald Trump. Președintele ales al SUA îl vrea pe Ben Carson în noul cabinet
22 Noi 2016   •   22:31

Donald Trump a făcut un anunţ surprinzător pe contul său de Twitter. Preşedintele ales al Statelor Unite spune că ia în considerare numirea celebrului neurochirurg Ben Cason, în noul cabinet pe care îl va forma.

Ben Carson ar urma să ocupe funcţia de şef al Departamentului pentru Locuințe și Dezvoltare Urbană.

"Am ajuns să-l cunosc bine şi cred că este un om de mare talent şi o persoană care iubeşte oamenii", a scris Donald Trump pe Twitter.

Ben Carson a anunțat oficial, înainte de alegerile prezidențiale din Statele Unite, că vrea să participe la cursa de învestitură a republicanilor pentru Casa Albă, cursă din care s-a retras la scurt timp.

"Chiar dacă părăsesc campania (prezidențială), sunt multe persoane care mă iubesc, dar pur și simplu nu votează pentru mine", a declarat Ben Carson cu ocazia CPAC, într-un stil confuz care a marcat aventura sa pentru învestitura partidului.

Ben Carson, față în față cu Mihai Gâdea

Ben Carson, cel mai cunoscut neuroghirurg pediatru al Americii şi gânditor al lumii moderne, autor a patru bestsellere, a acceptat să-i acorde un interviu în exclusivitate lui Mihai Gâdea, în anul 2013.

Ben Carson a vorbit despre originile sale modeste şi despre modul în care a devenit medic.

“Eram foarte săraci, nu aveam bani pentru nimic. Eram un elev foarte slab. Mama mea se temea că voi ajunge ca ea, fără o educaţie. Şi i-a venit ideea: să închidă televizorul şi să ne oblige să citim cărţi”.

„Am înţeles că cel care are cea mai mare legătură cu ce ţi se întâmplă eşti chiar tu. (...) Pe măsură ce citeam acele cărţi, mi-am spus că pot fac tot ce vreau”.

Ben Carson, despre libertatea de exprimare

"Unul dintre principiile de bază ale Americii a fost libertatea de exprimare, de gândire. Problema care a apărut acum în ţara noastră este corectitudinea polică, pentru că ţi se spune că nu ai voie să vorbeşti despre anumite subiecte. Motivul pentru care asta se întâmplă este că există o anumită mişcare care consideră că SUA nu este o ţară bună. Oamenilor li se impune codul tăcerii".

Întrebat dacă va deveni următorul preşedinte al SUA, Ben Carson a spus:

“Sper că nu, nu la asta aspir, mă intererează mai mult să ajut oamenii, să-i ajut pe americani să se trezească”.

Ben Carson, despre România

Deşi nu a vizitat până în prezent România, Ben Carson a precizat că are câteva cunoştinţe despre şi printre români.

„Am cunoscut câţiva români, am primit mailuri de la români. Am impresia că sunt mulţi oameni în România care apreciază libertatea, oameni cu inimă bună, oameni care au suferit foarte mult sub un regim lipsit de toleranţă”.

×
Subiecte în articol: mesaj Twitter cabinet interviu Donald Trump
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close