Antena 3 CNN Externe Puternice incendii de vegetaţie în SUA: Nouă mii de oameni au fost evacuaţi

Puternice incendii de vegetaţie în SUA: Nouă mii de oameni au fost evacuaţi

Puternice incendii de vegetaţie în SUA: Nouă mii de oameni au fost evacuaţi
de M.T.    |    13 Iun 2013   •   10:30

Nouă mii de oameni au fost evacuaţi din cauza unui incendiu devastator ce a distrus deja trei mii de hectare de vegetaţie în statul american Colorado.

Flăcările par a fi scăpate de sub control după ce misiunea echipelor de intervenţie a fost îngreunată de vremea nefavorabilă.

Autorităţile i-au avertizat pe localnicii care nu au fost încă evacuaţi din zonă să fie pregătiţi oricând să îşi părăsească locuinţele.

Pompierii americani se luptă de câteva zile cu incendiile de vegetaţie provocate de temperaturile caniculare şi vânturile puternice din Statele Unite. Mii de oameni au fost deja evacuaţi din calea flăcărilor, în timp ce zeci de case, majoritatea vile de lux, au fost mistuite de flăcări.

Iar vremea se va înrăutăţi, au avertizat meteorologii. Autorităţile locale se pregătesc pentru ce e mai rău şi au cerut deja ajutorul Gărzii Naţionale.

Incendiul din statul american Colorado a distrus deja mii de hectare de vegetaţie şi bilanţul este în continuă creştere.

Oamenii legii spun că ar putea trece zile bune până când vor reuşi să le permită oamenilor evacuaţi să se întoarcă la casele lor.


×
Subiecte în articol: SUA incendii de vegetatie
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close