Antena 3 CNN Externe Putin l-a felicitat pe Macron pentru victoria în fața lui Le Pen

Putin l-a felicitat pe Macron pentru victoria în fața lui Le Pen

Președintele rus, Vladimir Putin, l-a felicitat pe președintele francez, Emmanuel Macron pentru realegere și înfrângerea candidatei de extremă dreapta Marine Le Pen, a declarat luni Kremlinul, în condițiile în care tensiunile persistă în legătură cu conflictul din Ucraina.

Putin l-a felicitat pe Macron pentru victoria în fața lui Le Pen
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    25 Apr 2022   •   11:48

„Îți doresc din suflet succes în activitățile tale de stat, precum și sănătate și bunăstare”, a spus Putin într-o notă către Macron, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

Macron a fost unul dintre puținii lideri occidentali care l-au contactat pe Putin de când Moscova a mutat trupe în Ucraina, petrecând ore la telefon cu acesta și încercând să negocieze o soluție a conflictului.

Dar, deși își păstrează deschise canalele diplomatice către Moscova, Franța, sub conducerea lui Macron, s-a alăturat sancțiunilor internaționale impuse Rusiei în timpul campaniei militare.

Macron și-a asigurat o victorie în fața lui Le Pen într-un al doilea tur de scrutin în weekend, învingându-și rivalul de extremă dreapta, acuzat de legături cu Rusia.

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close