Antena 3 CNN Externe "Să compari cârnaţii cu ţigările este grotesc”. Reacţii internaţionale după anunţul OMS privind carnea cancerigenă

"Să compari cârnaţii cu ţigările este grotesc”. Reacţii internaţionale după anunţul OMS privind carnea cancerigenă

"Să compari cârnaţii cu ţigările este grotesc”. Reacţii internaţionale după anunţul OMS privind carnea cancerigenă
27 Oct 2015   •   12:44

Raportul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), potrivit căruia consumul de carne procesată poate duce la cancer digestiv, respectiv la cancer de colon, a stârnit numeroase controverse la nivel internaţional şi nu numai, scrie adevărul.ro.

De pildă, ministrul australian al agriculturii, Barnaby Joyce, a calificat cercetarea ca fiind „o farsă”, în special în contextul în care alimentele procesate din carne sunt considerate la fel de nocive ca şi ţigările sau azbestul. „Să compari cârnaţii cu ţigările este absolut grotesc. Dacă scoatem din dieta zilnică tot ceea ce spune OMS că este cancerigen, ne-am întoarce în epoca grotelor”, a declarat Barnaby Joyce, ministrul australian. În momentul de faţă, Australia este al treilea consumator de carne pe cap de locuitor în lume şi al treilea exportator mondial de carne de vacă, alt tip de carne care a intrat în vizorul specialiştilor de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Aceştia susţin că inclusiv carnea roşie are potenţial cancerigen, dacă este consumată în exces.

Citiţi mai mult pe adevărul.ro.

×
Subiecte în articol: OMS carne cancer carnati
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close