Antena 3 CNN Externe Record de turişti în Spania: 62 de milioane în mai puţin de un an

Record de turişti în Spania: 62 de milioane în mai puţin de un an

Record de turişti în Spania: 62 de milioane în mai puţin de un an
Sursa foto: Foto: www.planetware.com
de M.Z.    |    22 Dec 2014   •   22:55

Spania a avut în primele 11 luni ale acestui an 61,7 milioane de turişti străini, depăşnd recordul stabilit pe întreg anul 2013, a anunţat luni Ministerul Turismului.

Această "cifră istorică" reprezintă o creştere cu 7,2% faţă de perioada similară din 2013, adaugă ministerul, amintind că anul trecut au venit în Spania 60,6 milioane de turişti străini, informează AFP, potrivit Agerpres.

Cei mai mulţi turişti au fost din Marea Britanie - 14,39 de milioane, Franţa - 10 milioane şi Germania - 9.95 de milioane, urmaţi de turişti din ţările nordice (4,69 de milioane) şi italieni (3,50 de milioane).

Regiunile preferate au fost Catalonia, cunoscută pentru plajele de pe Costa Brava şi bogăţia arhitecturală a Barcelonei, cu 25 de milioane de vizitatori, arhipelagurile Baleare şi Canare, precum şi Andaluzia.

Turismul este una din cele mai importante activităţi economice ale Spaniei, acest sector reprezentând 10,9% din PIB în 2012 şi furnizând 11,9% din locurile de muncă din ţară, potrivit celor mai recente cifre.

Starea bună a sectorului constituie o veste bună pentru Spania, unde rata şomajului rămâne în jur de 24%, în pofida unei uşoare reveniri a economiei.

×
Subiecte în articol: Spania turisti Catalonia
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close