Antena 3 CNN Externe Regiunile pe care Rusia le-a anexat ilegal în Ucraina sunt sub "umbrela nucleară" a Moscovei, anunță Kremlinul

Regiunile pe care Rusia le-a anexat ilegal în Ucraina sunt sub "umbrela nucleară" a Moscovei, anunță Kremlinul

Cele patru regiuni ale Ucrainei pe care Rusia le-a anexat în ultimele săptămâni se află sub protecția arsenalului nuclear al Rusiei, transmite președinția rusă.

Regiunile pe care Rusia le-a anexat ilegal în Ucraina sunt sub "umbrela nucleară" a Moscovei, anunță Kremlinul
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Oct 2022   •   14:16

"Aceste teritorii sunt părți inalienabile ale Federației Ruse și securitatea lor este asigurată la același nivel ca restul teritoriului Rusiei", a spus, marți, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Președintele rus Vladimir Putin a proclamat la 30 septembrie anexarea a patru regiuni ucrainene: Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie.

Anexarea a venit în urma unor așa-zise referendumuri, denunțate drept "o farsă" de Kiev și de aliații săi din Occident.

Regiunile anexate ilegal reprezintă aproximativ 18% din teritoriul Ucrainei.

În urma anexării, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat un decret potrivit căruia orice negocieri cu actualul președinte rus sunt excluse.

Moscova își nuanțează poziția față de utilizarea dronelor iraniene

Armata rusă nu a recurs până în prezent la armament nuclear în Ucraina, însă presa internațională a semnalat mișcarea mai multor elemente ale arsenalului atomic al Moscovei, în contextul în care Vladimir Putin a afirmat că țara sa va folosi toate mijloace pentru apărarea noilor teritorii anexate ilegal.

Deocamdată, Rusia continuă bombardamentele masive asupra infrastructurii critice din Ucraina iar Kremlinul și-a nuanțat, marți, poziția, după ce Kievul a semnalat că adversarul folosește drone kamikaze de fabricație iraniană.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu deține informații cu privire la utilizarea, de către armata rusă, a unor drone de fabricaţie iraniană în loviturile efectuate în Ucraina.

"Nu avem astfel de informaţii", a spus Peskov, recomandându-le jurnaliștilor să se adreseze Ministerului rus al Apărării pentru orice fel de întrebări suplimentare pe această temă.

Anterior, oficialii Moscovei au negat ferm utilizarea dronelor iraniene.

×
Subiecte în articol: Rusia nuclear Zaporojie donetk Lugansk Herson
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close