Antena 3 CNN Externe Rusia doreşte să facă un schimb de spioni cu SUA

Rusia doreşte să facă un schimb de spioni cu SUA

Rusia doreşte să facă un schimb de spioni cu SUA
Sursa foto: Anna Chapman , Igor Sutiagin
08 Iul 2010   •   00:33

Rusia doreşte să  schimbe un cercetător închis pentru spionaj în favoarea Occidentului cu unul din suspecţii de spionaj din SUA.

  Igor Sutiagin, specialist în armele nucleare din Rusia, a fost condamnat la 15 ani de închisoare în Archanghelsk, NV Rusiei, în aprilie 2004, pentru că ar fi dat secrete serviciului militar de informaţii al SUA.

 Avocatul care îl reprezintă pe Sutiagin declara că prizonierul a fost mutat  de la închisoarea unde era deţinut la Moscova, iar ulterior ar putea fi trimis în Marea Britanie.,

 Anna Stavitskaia declara că clientul său a acceptat extrădarea a Londra în schimbul unuia din spionii ruşi reţinuţi în SUA. Aceasta preciza că cercetătorul face parte dintr-un grup mai mare de deţinuţi care ar urma să fie schimbaţi cu cetăţenii ruşi arestaţi în America.

 Serviciul penitenciar rus a refuzat să confirme informaţia mutării cercetătorului, spre deosebire de preşedintele comitetului pentru protejarea oamenilor de ştiinţă.

 Washigton a arestat 10 membri ai unei presupuse reţele ruse de spionaj.

 Astfel, Ernst Ciornîi arăta că Sutiagin ar putea fi deportat chiar joi în Marea Britanie

 Sutiagin era şef al sectorului de politică militaro-economică şi tehnologie militară al Institutului de Studii pentru SUA şi Canada din cadrul Academiei ruse de Ştiinţă.

Un tribunal l-a găsit vinovat de oferirea de date secrete către angajaţii companiei britanice Alternative Futures, paravan al serviciilor de informaţii americane.

 Antena3.ro

×
Subiecte în articol: servicii de informatii
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close