Antena 3 CNN Externe Rusia a înregistrat un număr record de decese din cauza COVID-19

Rusia a înregistrat un număr record de decese din cauza COVID-19

Rusia a înregistrat cel mai mare număr de decese din cauza COVID-19 într-o singură zi din anul curent, iar Finlanda a înregistrat cazuri noi din cauza suporterilor de fotbal reveniți de la St. Petersburg.

Rusia a înregistrat un număr record de decese din cauza COVID-19
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    27 Iun 2021   •   09:19

Sâmbătă, la nivelul întregii ţări, au fost raportate 21.665 de noi infectări cu SARS-CoV-2, un nivel neatins din luna februarie, în contextul în care Rusia se confruntă cu varianta Delta a coronavirusului, semnificativ mai contagioasă decât celelalte variante.

Peste o treime din noile infectări s-au înregistrat la Moscova, dar stiuaţia este tot mai gravă şi laSt. Petersburg, oraş care găzduieşte meciuri în cadrul EURO 2020.

Sâmbătă s-au înregistrat în oraş 107 decese cauzate de COVID-19, cel mai ridicat număr de decese de la începutul pandemiei.

Tot sâmbătă, autoritățile finlandeze au spus că au detectat o creștere a cazurilor de infectare cu coronavirus, datorată suporterilor de fotbal reveniți de la meciuri de la St. Petersburg.

Echipa națională a Finlandei a jucat acolo două meciuri, cu F. Rusă și cu Belgia.

Autorităţile locale din St. Petersburg au interzis, săptămâna această,  comercializarea de mâncare în zonele special amenajate pentru fanii fotbalului veniţi în oraş şi închiderea spaţiilor unde se consumă mâncare în mall-uri.

Moscova a introdus noi restricţii, telemunca fiind din nou impusă în mai multe cazuri, iar anumite categorii de persoane fiind obligate să se vaccineze.

„Pentru a stopa pandemia, un lucru este necesar: vaccinare în masă şi rapidă. Nimeni nu a inventat o altă soluţie. Pentru a rezolva fundamental această problemă, trebuie să ne vaccinăm sau să impunem un lockdown”, a declarat sâmbătă la televiziune primarul din Moscova, Serghei Sobianin.

Campania de vaccinare continuă să fie departe de cotele optime în Rusia, pe fondul neîncrederii cetăţenilor în autorităţi şi în vaccinul Sputnik.

Aproximativ 21 de milioane de oameni din populaţia totală de 146 de milioane au primit cel puţin o doză de vaccin, conform unui agregator care centralizează date raportate de diferitele administraţii regionale ale Rusiei şi în presă, în lipsa unor statistici naţionale oficiale.

×
Subiecte în articol: COVID-19 coronavirus infectări decese
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close