Antena 3 CNN Externe Scrisoarea în care Benedict al XVI-lea abordează subiectul PEDOFILIEI. „Nu am ascuns niciodată aceste lucruri”

Scrisoarea în care Benedict al XVI-lea abordează subiectul PEDOFILIEI. „Nu am ascuns niciodată aceste lucruri”

Scrisoarea în care Benedict al XVI-lea abordează subiectul PEDOFILIEI. „Nu am ascuns niciodată aceste lucruri”
Sursa foto: Foto: www.mamamia.com.au
24 Sep 2013   •   17:16
Papa Benedict al XVI-lea a reafirmat în scrisoarea sa către un matematician că este "profund îndurerat" de abuzurile asupra minorilor comise în Biserică. Fostul suveran Pontif a subliniat faptul că "nu a ascuns niciodată" abuzurile asupra copiilor, informează AFP.

Fragmente din acestă scrisoare au fost publicate marţi în cotidianul La Repubblica. Epistola este adresată matematicianului anticlerical Piergorgio Odifreddi, ca răspuns la o carte pe care a scris-o acesta, "Caro papa, ti scrivo" ("Dragă Papă, eu îţi scriu"). Prin această lucrare este criticată principala carte a lui Benedict al XVI-lea, "Iisus din Nazaret".

"Puterea răului penetrează într-o astfel de măsură lumea credinţei, încât ea devine pentru noi o suferinţă şi, pe de o parte, trebuie s-o suportăm, iar pe de alta - să facem tot posibilul ca alte fapte de acest gen să nu se repete", scrie fostul Papă german.

"Pot doar să constat cu o profundă consternare" abuzurile comise de preoţi asupra minorilor, "nu am încercat niciodată să ascund aceste lucruri", afirmă Joseph Ratzinger care, în perioada pontificatului său (2005 - februarie 2013), s-a confruntat cu un mare scandal legat de pedofilie, împotriva căruia a decretat toleranţă zero.

"Dacă nu este îngăduit să păstreze tăcerea despre răul din Biserică, atunci trebuie să spunem şi despre urmele luminoase de bunătate şi puritate, lăsate de credinţa creştină de-a lungul secolelor", a subliniat fostul Papă.

"Faptul că, potrivit cercetătorilor şi sociologilor, procentajul preoţilor responsabili de aceste crime este similar celui specific altor categorii profesionale echivalente, nu este motiv de mângâiere", a declarat Joseph Ratzinger. Acesta a mai spus că "această deviere nu trebuie prezentată într-un mod ostentativ, de parcă ar fi vorba de un rău specific catolicismului".

Scrisoarea fostului Papă german, în vârstă de 86 de ani, care trăieşte în izolare la Vatican, a fost publicată în cotidianul La Repubblica, la zece zile după cea pe care Papa Francisc i-a trimis-o fondatorului publicaţiei, Engenio Scalfari care, de asemenea, este ateu.

 
 

 

×
Subiecte în articol: Papa Benedict al XVI-lea pedofilie
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close