Antena 3 CNN Externe Lovitură grea pentru ISIS! „Capitala” jihadiștilor, la un pas de a fi cucerită de coaliția internațională

Lovitură grea pentru ISIS! „Capitala” jihadiștilor, la un pas de a fi cucerită de coaliția internațională

Lovitură grea pentru ISIS! „Capitala” jihadiștilor, la un pas de a fi cucerită de coaliția internațională
Sursa foto: Foto: Facebook
de S.T.    |    25 Feb 2016   •   09:26

Înfrângerile suferite de gruparea Statul Islamic în nord-estul Siriei prevestesc apropiata încercuire a orașului Raqqa, bastionul jihadiștilor care se află în vizorul coaliției internaționale, a afirmat miercuri un purtător de cuvânt al Pentagonului, potrivit AFP.Forțele kurde și aliații lor vor cuceri "foarte curând" din mâinile jihadiștilor localitatea Shaddadeh, situată în provincia Hasakah, a explicat căpitanul de vas Jeff Davis.

"Aceste forțe, cu sprijinul nostru, vor fi capabile să izoleze Raqqa la scurt timp după aceea", a continuat el.

Forțele democratice siriene (FDS), o alianță de grupări locale dominate de milițiile kurde, au lansat ofensiva asupra orașului Shaddadeh cu sprijinul bombardamentelor aeriene ale coaliției conduse de Statele Unite.

Raqqa se află în mâinile grupării Statul Islamic de la începutul lui 2014 și este capitala califatului autoproclamat al jihadiștilor. Împreună cu orașul irakian Mosul, reprezintă marile obiective afișate de coaliția condusă de Statele Unite.

×
Subiecte în articol: Siria Raqqa ISIS
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close