Antena 3 CNN Externe Spionii ruşi şi-au intensificat activitatea pe teritoriul Poloniei în 2014

Spionii ruşi şi-au intensificat activitatea pe teritoriul Poloniei în 2014

Spionii ruşi şi-au intensificat activitatea pe teritoriul Poloniei în 2014
Sursa foto: Foto: novorossia.today
30 Apr 2015   •   10:36

Un raport prezentat de autorităţile poloneze arată că activităţile de spionaj ale Rusiei pe teritoriul Poloniei s-au intensificat în 2014.

Potrivit raportului, scopul principal al serviciilor secrete ruse a fost "discreditarea poziției Poloniei și a altor state membre NATO în problema crizei ucrainene".

"Un element important al activității ruse a fost provocarea de divergențe între UE și NATO. Atenția a fost focalizată pe declarațiile antieuropene și antiamericane făcute în principal de figuri eurosceptice din țări membre ale Uniunii Europene și pe vocile care au criticat posibilitatea înăspririi sancțiunilor împotriva Federației Ruse", se menţionează în raportul realizat de Agenția de Securitate Internă (ABW) din Polonia, potrivit Agerpres.

Ruşii au încercat să desfășoare activități de spionaj în domeniile politic, economic și tehnico-științific.

Polonia a reţinut, în 2014, un cetățean polonez de origine rusă pentru spionaj și colaborare cu Direcția principală de informații a armatei ruse (GRU). În plus, doi diplomați ruși au fost declarați persona non grata pentru activități incompatibile cu statutul lor diplomatic.

×
Subiecte în articol: Polonia spionaj
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close