Antena 3 CNN Externe Studenții de la o academie de poliție din Columbia au purtat uniforme naziste la un eveniment și au declanșat un scandal național

Studenții de la o academie de poliție din Columbia au purtat uniforme naziste la un eveniment și au declanșat un scandal național

Un eveniment de schimb cultural în onoarea Germaniei, sărbătorit de studenții unei academii de poliție din Columbia îmbrăcați în uniforme naziste, a stârnit un scandal național. Președintele țării, care a criticat în termeni duri inițiativa, Ministerul de Interne dar și Ambasadele Germaniei și Israelului au reacționat.

Studenții de la o academie de poliție din Columbia au purtat uniforme naziste la un eveniment și au declanșat un scandal național
Sursa foto: Twitter/Análisis Urbano
de Cerasela Stafie    |    20 Noi 2021   •   14:47

În cadrul ceremonia în semn de omagiu adus Germaniei, studenții de la o academie de poliție din Columbia s-au îmbrăcat în uniforme verzi ale Wehrmacht. În imaginile apărute pe rețelele de socializare, unul dintre tineri poartă și celebra mustață a lui Hitler. 

Alți studenți au purtat uniforma neagră a SS, cu banderola roșie cu svastica. Locul a fost decorat cu baloane în culorile negru, roșu și galben și de steaguri ale Germaniei. 

În imagini se mai pot observa copii ale armelor de foc naziste și zvastici pe fețe de masă, dar și o replică a avionului Luftwaffe, iar unii studenți s-au fotografiat alături de un ciobănesc german.

„La Academia de Poliție Simón Bolívar din orașul Tulua, organizăm o săptămână internațională, cu țara oaspete Germania. Prin aceste schimburi culturale, consolidăm cunoștințele studenților noștri de la poliție”, a transmis poliția, contul de Twitter, scrie The Guardian.

Imaginile au cauzat un val de indignare. Au fost întâmpinate cu șoc și uimire pe rețelele de socializare și au provocat o reală îngrijorare autorităților.

Președintele Ivan Duque a reacționat și el, criticând dur inițiativa. "Orice scuză pentru nazism este inacceptabilă şi condamn orice demonstraţie care foloseşte sau se referă la simboluri ce fac aluzie la cei responsabili de holocaustul evreiesc care a luat viaţa a peste 6 milioane de oameni,” a scris șeful statului pe Twitter.

Ministerul Apărării, sub a cărui umbrelă se află poliția columbiană, a declarat într-un comunicat că liniile directoare ale sale de formare „nu prevăd în niciun fel o activitate precum cea care a avut loc ieri”.

Directorul respectivei academii de poliție a fost demis.

Ambasadele Germaniei și Israelului din capitala Bogotá au emis o declarație comună în care exprimă „respingerea totală a oricărei forme de scuze sau demonstrații a nazismului”.

 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close