Antena 3 CNN Externe Studiu: Substanţele din fumul de ţigară care persistă pe piele şi pe haine sunt cancerigene

Studiu: Substanţele din fumul de ţigară care persistă pe piele şi pe haine sunt cancerigene

Studiu: Substanţele din fumul de ţigară care persistă pe piele şi pe haine sunt cancerigene
Sursa foto: tigari
14 Feb 2010   •   16:33

Chiar dacă fumaţi afară, nu îi feriţi pe cei din jur de boli mortale! Câţiva cercetători americani au descoperit că substanţele din fumul de ţigară persistă pe piele şi pe haine şi devin cancerigene. Fumatul la mâna a treia, cum l-au denumit, este la fel de periculos. Şi mare atenţie! Copiii sunt cei mai expuşi.

Fumezi afară sau la distanţă de copiii tăi şi de apropiaţi, cu gândul că îi protejezi? Nimic mai greşit, spun cercetătorii americani. Specialiştii au descoperit că particulele toxice din fumul de ţigară persistă mult timp în păr, pe haine, pe mobilă şi chiar pe pereţi. Iar cine inhalează toxinele, inhalează cancer.

Cine fumează la mâna a treia respiră nitrozamină. Substanţa cancerigenă se formează din particule de nicotină care interacţionează cu substanţele poluante din aer.

Dacă nu puteţi să lăsaţi ţigara definitiv, măcar ascultaţi sfaturile Societăţii Americane de Pediatrie: cât mai multe plante în casă, zugrăviţi pereţii cât mai des, curăţaţi canapelele şi spălaţi hainele impregnate cu fum de ţigară înainte de a intra în contact cu copilul.


Observator

×
Subiecte în articol: tigari fumat
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close