Antena 3 CNN Externe SUA. Furtuna tropicală Lee a făcut dezastru în New Orleans şi vecinătăţi

SUA. Furtuna tropicală Lee a făcut dezastru în New Orleans şi vecinătăţi

SUA. Furtuna tropicală Lee a făcut dezastru în New Orleans şi vecinătăţi
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
05 Sep 2011   •   08:38

Furtuna tropicală Lee a adus ploi torenţiale, inundaţii şi chiar tornade la New Orleans şi în localităţile vecine. În statul Louisiana este decretată starea de urgenţă, dar, deocamdată, digurile de protecţie rezistă. Localnicii şi autorităţile speră că se va evita repetarea dezastrului provocat de uraganul Katrina, acum şase ani.

După ce a făcut prăpăd în Golful Mexic, unde platformele petroliere au fost evacuate, furtuna a trecut deasupra uscatului. Ploile şi vântul s-au înteţit şi mai tare şi pe alocuri s-au produs chiar tornade.

Localnicii s-au baricadat în case şi, deocamdată, nu s-au înregistrat victime. Dar marele pericol este cedarea digurilor de protecţie din New Orleans. Oraşul este construit, în parte, sub nivelul mării, iar la trecerea uraganului Katrina, acum şase ani, ruperea unui dig a provocat o catastrofă care a făcut 1500 de victime. Deocamdată digurile rezistă, dar localităţile din afara zonei de protecţie sunt deja inundate.

Situaţia este urmărită cu atenţie şi de preşedintele Barack Obama, potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Albe. Obama a vizitat ieri statul New Jersey, devastat, cu doar o săptămână în urmă, de o furtună şi mai violentă, uraganul Irene. El le-a promis localnicilor că întreaga ţară îi va ajuta la reconstrucţie.

×
Subiecte în articol: furtuna tropicala inundatii louisiana
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close