Antena 3 CNN Externe Turnul Eiffel, iluminat în memoria victimelor din Siria

Turnul Eiffel, iluminat în memoria victimelor din Siria

Turnul Eiffel, iluminat în memoria victimelor din Siria
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
16 Mar 2014   •   16:20
Turnul Eiffel, unul dintre simbolurile capitalei franceze, a fost iluminat sâmbătă seară, în semn de omagiu adus cetăţenilor sirieni, victime ale unui conflict sângeros ce durează de trei, care a făcut peste 146.000 de morţi şi a generat cel mai mare număr de refugiaţi din lume, informează AFP, conform Mediafax.
Câteva sute de persoane, dintre care mulţi sirieni, s-au adunat la sfârşitul după-amiezei pe esplanada Trocadéro, în faţa Turnului Eiffel, răspunzând apelului lansat de un ONG. 
În jurul orei locale 19.00, mesajul "AvecLesSyriens" ("Alături de sirieni") a fost proiectat pe Turnul Eiffel, în timp ce în mai multe oraşe din lume, marşuri şi iluminări ale unor clădiri importante aveau loc simultan.
"Astăzi, suntem aici, la trei ani de la debutul represiunii şi apoi a unui conflict militar, pentru a ne exprima sprijinul faţă de sirienii de acolo şi pentru cei din ţara noastră", a declarat preşedinta organizaţiei Amnesty France, Genevieve Garrigos. Evenimentul a fost organizat "pentru a reaminti guvernelor că această criză există în continuare, că oamenii continuă să moară sub bombardamente, continuă să moară de foame şi trebuie luate măsuri pentru a opri această oroare", a adăugat ea.
În mulţime, participanţii aveau drapele siriene şi baloane albe pe care era imprimat mesajul "AvecLesSyriens", preluat şi distribuit şi pe reţelele de socializare. Unii dintre manifestanţi strigau "Libertate, democraţie în Siria" şi "Opriţi, opriţi, opriţi! Opriţi masacrele din Siria!".
În 20 de ţări, diverse monumente şi clădiri importante au fost iluminate, sâmbătă seară, iar pe faţadele acestora au fost proiectate mesaje de sprijin pentru poporul sirian.
 

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close