Antena 3 CNN Externe Ucigaşul deputatului David Amess este cetățean britanic de origine somaleză

Ucigaşul deputatului David Amess este cetățean britanic de origine somaleză

Bărbatul arestat de poliţie după uciderea deputatului conservator Sir David Amess se numeşte Ali Harbi Ali și are 25 de ani. El este reţinut sub acuzaţia de act terorist şi poliţiştii îl vor interoga până vineri.

Ucigaşul deputatului David Amess este cetățean britanic de origine somaleză
Sursa foto: Twitter/DogsTrust
de Alexandra Ionescu    |    17 Oct 2021   •   12:52

Suspectul a fost reţinut sub incidenţa legii privind actele teroriste, din 2000, deoarece poliţia consideră că în spatele atacului ar fi putut exista “o motivaţie teroristă”. Ali Harbi Ali se afla sub monitorizare privind prevenirea atacurilor teroriste de câţiva ani, dar nu a fost niciodată în atenţia MI5.

Poliţia Metropolitană din Londra (Met), care a declarat oficial crima drept ″un incident terorist″⁣, îl va putea interoga pe tânăr până pe 22 octombrie.

Oficialii nu cred că a mai fost implicat şi altcineva în atac, potrivit Bbc.

David Ames, în vârstă de 69 de ani, a fost înjunghiat de mai multe ori de un bărbat care a venit la întâlnirea parlamentarului cu alegătorii din circumscripția sa.

Clasa politică britanică şi comunitatea musulmană s-au unit în a condamna uciderea lui Amess, membru al Partidului Conservator al premierului Boris Johnson şi un susţinător înfocat al Brexitului, căsătorit, tată a cinci copii şi care era foarte iubit în circumscripţia sa electorală ca urmare a sprijinului pe care îl oferise cauzelor locale.

×
Subiecte în articol: david amess Marea Britanie terorist ucigas
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close