Antena 3 CNN Externe Un nou nivel de ignoranţă. Nigel Farage vrea să interzică intrarea imigranţilor infectaţi cu HIV în Marea Britanie

Un nou nivel de ignoranţă. Nigel Farage vrea să interzică intrarea imigranţilor infectaţi cu HIV în Marea Britanie

Un nou nivel de ignoranţă. Nigel Farage vrea să interzică intrarea imigranţilor infectaţi cu HIV în Marea Britanie
Sursa foto: Foto: healthyliving88.com
de S.T.    |    10 Oct 2014   •   18:25

Liderul partidului populist Ukip, Nigel Farage, a fost acuzat în Marea Britanie că a atins un "nou nivel de ignoranţă" vineri, pentru că a sugerat că imigranţii infectaţi cu HIV ar trebui să primească interdicţie de intrare pe teritoriul britanic. 

Nigel Farage a făcut această declaraţie într-un interviu pentru Newsweek Europe, relatează AFP. Subliniind că partidul său, eurofob şi antiimigraţie, vrea "să controleze cantitatea şi calitatea oamenilor care vin", el a precizat că, prin oameni de calitate, se referă inclusiv la "cei care nu au HIV". Interzicerea intrării lor în ţară ar fi "un început bun", a adăugat el.

Prin această ieşire, Farage a atins un "nivel de ignoranţă inedit", a protestat preşedintele Terrence Higgins Trust, principala asociaţie britanică de luptă împotriva HIV şi SIDA.

Clasa politică şi-a exprimat de asemenea indignarea. Deputata laburistă Pamela Nash s-a declarat "dezgustată" în faţa unui exemplu de "discriminare flagrantă". Colegul său conservator Henry Smith a declarat pentru The Guardian că Nigel Farage nu este "interesat de viitorul ţării, ci doar de campania sa de publicitate".

×
Subiecte în articol: nigel farage Marea Britanie HIV UKIP
Parteneri
Incendiu uriaş la Mănăstirea Turnu din Prahova
x close