Un nou nivel de ignoranţă. Nigel Farage vrea să interzică intrarea imigranţilor infectaţi cu HIV în Marea Britanie

de S.T.    |    10 Oct 2014   •   18:25
Un nou nivel de ignoranţă. Nigel Farage vrea să interzică intrarea imigranţilor infectaţi cu HIV în Marea Britanie Foto: healthyliving88.com

Liderul partidului populist Ukip, Nigel Farage, a fost acuzat în Marea Britanie că a atins un "nou nivel de ignoranţă" vineri, pentru că a sugerat că imigranţii infectaţi cu HIV ar trebui să primească interdicţie de intrare pe teritoriul britanic. 

Nigel Farage a făcut această declaraţie într-un interviu pentru Newsweek Europe, relatează AFP. Subliniind că partidul său, eurofob şi antiimigraţie, vrea "să controleze cantitatea şi calitatea oamenilor care vin", el a precizat că, prin oameni de calitate, se referă inclusiv la "cei care nu au HIV". Interzicerea intrării lor în ţară ar fi "un început bun", a adăugat el.

Prin această ieşire, Farage a atins un "nivel de ignoranţă inedit", a protestat preşedintele Terrence Higgins Trust, principala asociaţie britanică de luptă împotriva HIV şi SIDA.

Clasa politică şi-a exprimat de asemenea indignarea. Deputata laburistă Pamela Nash s-a declarat "dezgustată" în faţa unui exemplu de "discriminare flagrantă". Colegul său conservator Henry Smith a declarat pentru The Guardian că Nigel Farage nu este "interesat de viitorul ţării, ci doar de campania sa de publicitate".

x close