Antena 3 CNN Externe Un politician sârb este INCULPAT într-un caz de GENOCID

Un politician sârb este INCULPAT într-un caz de GENOCID

Un politician sârb este INCULPAT într-un caz de GENOCID
08 Ian 2015   •   16:10
Dragomir Vasic este acuzat pentru execuţiile musulmanilor din Srebenica, în timpul războiului din 1992-1995, perioadă în care era şeful unui post de poliţie.

Un tribunal special din Bosnia-Herţegovina, care se ocupă de crimele de război, a confirmat că are pe rol un dosar în care un politician sârb, Dragomir Vasic (foto medalion), este inculpat pentru genocidul din Srebenica.

Vasic, membru al Parlamentului de la Belgrad, este acuzat că a luat parte la mutarea forţată a civililor din Srebrenica, a dispus separarea bărbaţilor şi a băieţilor de familiile lor, iar mai apoi a participat la execuţia acestora, relevă un comunicat oficial al tribunalului.

Peste 8000 de musulmani bosniaci, bărbaţi şi băieţi tineri, au fost ucişi în doar câteva zile în Srebrenica, o zonă care teroretic se afla sub protecţia forţelor ONU, dar care a fost lăsată pradă sârbilor bosniaci în iulie 1995.

În acea vreme, Dragomir Vasic deţinea funcţia de şef al unui post de poliţie din localitatea Zvornik, din imediata apropiere a Srebrenic-ei.

×
Parteneri
Val de aer polar peste România!
x close