Antena 3 CNN Externe Un preot ortodox a fost condamnat la 14 ani de închisoare în lagăr pentru pedofilie

Un preot ortodox a fost condamnat la 14 ani de închisoare în lagăr pentru pedofilie

Un preot ortodox a fost condamnat la 14 ani de închisoare în lagăr pentru pedofilie
17 Ian 2018   •   12:29

Un preot ortodox rus, extrădat de Israel în septembrie 2016, a fost condamnat miercuri la 14 ani de detenţie în lagăr pentru pedofilie de un tribunal din nord-vestul Rusiei, a anunţat instanţa.

"El a fost declarat vinovat. Gleb Grozovski a fost condamnat la 14 ani de lagăr", a precizat pentru AFP secretariatul tribunalului din Priozersk, un oraş din regiunea Leningrad.

Gleb Grozovski a fost acuzat de acte de pedofilie împotriva mai multor copii în timpul unor colonii de vacanţă organizate de o asociaţie ortodoxă. Faptele de care este acuzat s-au produs în 2011 în regiunea Priozersk şi pe insula Kos, în Grecia, în 2013.

Preotul ortodox a negat faptele şi a spus la tribunal că nu a comis nicio neregulă, conform agenţiei ruse de presă Interfax.

Preotul, care a fugit în Israel în septembrie 2013, a fost vizat de un mandat internaţional de arestare din octombrie 2013. Arestat în septembrie 2014, el a fost în cele din urmă extrădat în Rusia doi ani mai târziu.

Gleb Grozovski este cunoscut în Rusia pentru colaborarea sa cu o asociaţie de ajutorare a orfanilor patronată în Rusia de fostul star al fotbalului rus Andrei Arşavin. El era de asemenea apropiat de clubul de fotbal Zenit Sankt-Petersburg, a cărui şcoală de fotbal a frecventat-o.

×
Subiecte în articol: pedofilie
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close