Antena 3 CNN Externe O polițistă i-a rupt gâtul unei femei în timp ce o aresta, în Mexic

O polițistă i-a rupt gâtul unei femei în timp ce o aresta, în Mexic

Incident brutal după o intervenție a poliției, sâmbătă, într-o stațiune de lux din Mexic. O femeie a murit după ce a fost arestată, iar imaginile tulburătoare au ajuns virale pe internet. 

O polițistă i-a rupt gâtul unei femei în timp ce o aresta, în Mexic
de Alexandra Dima    |    30 Mar 2021   •   13:41

Victoria Esperanza Salazar Arrianza, 36 de ani, originară din El Salvador, a murit la scurt timp după ce a fost arestată de patru agenţi ai Direcţiei municipale de securitate publică din Tulum. 

Oficialitățile mexicane au anunţat că investighează cazul ca o omucidere la care „elemente ale poliţiei municipale, probabil, au participat“, anunță El universal, citat de Libertatea.

Totul s-a întâmplat în cartierul Tumben Ka, din Tulum, o celebră staţiune de lux mexicană. Potrivit primelor informații, Victoria „tulbura ordinea publică”, iar patrula 9276 a fost trimisă la faţa locului. În mai multe videoclipuri difuzate pe reţelele de socializare, ofiţerii, 3 bărbaţi şi o femeie, sunt filmaţi în jurul victimei încătuşate şi căzute pe asfalt. În acel moment o polițistă pune genunchiul pe spatele femeii reţinute, iar mișcarea bruscă a dus la ruperea coloanei.

Potrivit autopsiei, femeia a murit din cauza fracturii a două vertebre cervicale. În urma incidentului, șeful poliţiei din oraşul Caraibelor a fost demis. 
Într-un alt videoclip care circulă pe internet se poate observa trupul imobil al victimei, în timp ce patrula o privește intens. Pe fundal se aud oamenii care spun că reţinuta „Nu mai mişcă.”

Ulterior, o altă patrulă de poliţie a sosit la locul faptei iar trupul femeii a fost urcat într-o remorcă.


 

×
Subiecte în articol: Mexic
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close