Antena 3 CNN Externe Victor Ponta: Am înţeles îngrijorările Comisiei Europene, care sunt legitime

Victor Ponta: Am înţeles îngrijorările Comisiei Europene, care sunt legitime

Victor Ponta: Am înţeles îngrijorările Comisiei Europene, care sunt legitime
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    12 Iul 2012   •   19:14

Guvernul român va trimite vineri sau cel târziu luni răspunsurile la lista cu întrebările ridicate preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat joi, la Bruxelles, premierul Victor Ponta, după întrevederea cu şeful executivului UE.

''A fost o întâlnire extrem de utilă şi pozitivă. Am înţeles îngrijorările Comisiei care sunt legitime. De asemenea, am primit o listă cu întrebări la care Comisia Europeană aşteaptă din partea guvernului răspunsuri foarte clare şi m-am obligat ca mâine (vineri - n.r.) sau luni să transmitem aceste răspunsuri, pentru a asigura încă o dată că tot ceea ce a fost ca bătălie politică săptămâna trecută nu a afectat şi nu va afecta în niciun fel statul de drept, ordinea constituţională şi stabilitatea instituţiilor noastre la standarde europene'', a spus Ponta, potrivit Agerpres.

El a precizat că a cerut Comisiei un set de întrebări concrete, întrucât ''acuzaţiile erau extrem de generale'', adăugând că vineri va prezenta răspunsurile pe care le va trimite preşedintelui executivului comunitar.

Referitor la discuţia cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, premierul român a spus că l-a asigurat că toate evoluţiile politice nu vor afecta în primul rând stabilitatea economică şi socială, dar şi capacitatea României de a-şi respecta toate angajamentele pe plan european.

''Am mai avut o discuţie foarte concretă despre intrarea în spaţiul Schengen, solicitând şi preşedintelui Consiliului European şi, sigur, mai departe Comisiei, ca ceea ce s-a afirmat tot timpul, şi anume că intrarea în spaţiul Schengen reprezintă un standard pe care, dacă România îl respectă, se realizează, dacă România nu l-ar respecta, nu s-ar întâmpla; deci să nu fie legată criza politică de la Bucureşti din aceste zile, criză care va fi soluţionată definitiv în data de 29, prin referendum, să nu fie legată de intrarea noastră în spaţiul Schengen, intrare pe care - şi iată un punct în care am fost de acord cu preşedintele Băsescu -  intrare care se poate realiza pentru că România a î   ndeplinit toate condiţiile pentru a fi din acest moment, sau mai bine zis, din septembrie, frontiera de Est a Uniunii Europene'', a afirmat premierul Victor Ponta.

Situaţia din România îngrijorează executivul Uniunii Europene, a atras atenţia, joi, preşedintele Comisie Europene, Jose Manuel Barroso, care a discutat cu premierul Victor Ponta în cursul după-amiezii.


×
Subiecte în articol: José Manuel Barroso Victor Ponta
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close