Antena 3 CNN Externe Victor Ponta, mesaj de susținere pentru Erdogan

Victor Ponta, mesaj de susținere pentru Erdogan

Victor Ponta, mesaj de susținere pentru Erdogan
16 Iul 2016   •   10:53

Fostul premier Victor Ponta afirmă, într-o postare pe Facebook, că "noaptea trecută Turcia a arătat că este o ţară de cetăţeni adevăraţi", remarcând faptul că "oameni mândri şi demni" au ieşit în stradă, au avut curaj "să se lupte cu mâna goală contra tancurilor pentru ţara lor". 

"În Turcia, politica nu trece NICIODATĂ dincolo de interesul Turciei şi mândria naţională/ toţi liderii politici din opoziţie (deşi îl urăsc sincer pe Erdogan) au ieşit imediat cu declaraţii de susţinere pentru preşedintele şi Guvernul legitimat prin vot democratic", afirmă Ponta, în comentariul postat sâmbătă dimineaţă. 

De asemenea, Ponta a remarcat că "liderii lumii democratice în frunte cu Obama şi Merkel au dat imediat mesaje clare de susţinere a preşedintelui Erdogan (deşi cu siguranţă nu agreează deloc independenţa şi naţionalismul acestuia)", fapt care, în opinia sa, este "încă o dovadă că SUA şi Europa respectă ţările şi politicienii legitimi şi curajoşi, nu slugile obediente". 

Victor Ponta menţionează că "milioane de oameni'' au ascultat mesajul preşedintelui Erdogan de a ieşi în stradă şi a lupta împotriva militarilor implicaţi în tentativa de lovitură de stat. "Poate înţelegem că ce ne minte pe noi Propaganda oficială despre acel lider şi acea ţară este doar manipulare clasică", adaugă fostul premier. 

În postarea sa, Ponta se întreabă retoric dacă românii ar fi gata să lupte la fel împotriva unei lovituri de stat. "După Decembrie '89 mai vedeţi români gata să lupte contra unei lovituri de stat!??", a scris fostul prim-ministru. 

"Sper doar ca Turcia şi poporul său extraordinar să treacă cu bine şi peste acest moment tragic! Iar noi să învăţăm din nou ce înseamnă mândrie naţională şi unitate pentru libertate şi drepturile fundamentale!", încheie Ponta. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close