Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin va fi tras la răspundere pentru crime de război, anunță un oficial britanic

Vladimir Putin va fi tras la răspundere pentru crime de război, anunță un oficial britanic

Vladimir Putin va fi tras la răspundere pentru crime de război, a declarat Sajid Javid, secretar de stat pentru sănătate în Regatul Unit. Oficialul a precizat și că țara sa va ajuta la strângerea dovezilor necesare.

Vladimir Putin va fi tras la răspundere pentru crime de război, anunță un oficial britanic
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    14 Mar 2022   •   14:00

Vladimir Putin va fi ”tras la răspundere” pentru crimele de război din Ucraina la tribunalul penal internațional de la Haga, a promis secretarul pentru sănătate din Marea Britanie, Sajid Javid, spunând că Regatul Unit va ajuta la strângerea dovezilor necesare.

Secretarul pentru justiție, Dominic Raab, a călătorit luni la Haga pentru a se asigura că ”în momentul începerii urmăririi penale, instanța va avea ceea ce îi trebuie”, a declarat Javid pentru programul BBC One Breakfast, scrie The Guardian.

Javid a fost rugat să comenteze știrea conform căreia o femeie însărcinată, prezentată într-o fotografie pe când care era scoasă pe targă dintr-o maternitate bombardată din orașul ucrainean Mariupol, a murit, la fel ca și copilul ei.

”Mă umple de furie să văd așa ceva. Acestea sunt atrocități îngrozitoare comise de ruși asupra unor civili nevinovați în Ucraina”, a spus Javid, adăugând că Organizația Mondială a Sănătății a documentat până acum 31 de atacuri asupra unităților de sănătate.

”Acestea sunt crime de război și Putin va fi tras la răspundere”, a adăugat el. Întrebat cum, Javid a spus: ”El va fi considerat responsabil în cele din urmă de către instanța internațională. Astăzi, secretarul de justiție, colegul meu, merge la Haga și se va întâlni acolo cu procurorul șef și cu alții, oferind sprijin Regatului Unit pentru a strânge dovezi.”

Întrebat despre potențialul sprijin al NATO pentru Ucraina, Javid a subliniat că alianța este o ”organizație defensivă”, dar a avertizat cu privire la consecințele cu care se va confrunta Rusia, dacă națiunile NATO sunt vizate, după atacuri în apropierea graniței poloneze: ”dacă un singur deget al Rusiei pășește pe teritoriul NATO, va fi considerat un act de război”, a spus Javid.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close