Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, mesaj de Paște, în timp ce bombardează Ucraina: ”Inimile credincioșilor sunt pline de bucurie deosebită, de iubire sinceră față de aproapele lor”

Vladimir Putin, mesaj de Paște, în timp ce bombardează Ucraina: ”Inimile credincioșilor sunt pline de bucurie deosebită, de iubire sinceră față de aproapele lor”

Președintele rus Vladimir Putin i-a felicitat pe creștinii ortodocși și pe toți cetățenii ruși care sărbătoresc Paștele. În timp ce armata sa bombardează Ucraina, liderul de la Kremlin spune că ”inimile credincioșilor sunt pline de bucurie deosebită, de iubire sinceră față de aproapele lor”.

Vladimir Putin, mesaj de Paște, în timp ce bombardează Ucraina: ”Inimile credincioșilor sunt pline de bucurie deosebită, de iubire sinceră față de aproapele lor”
Sursa foto: TASS
de Cerasela Stafie    |    24 Apr 2022   •   12:55

Mesajul a fost publicat duminică pe site-ul Kremlinului și preluat de agenția de presă rusă de stat TASS. Lierul rus vorbește despre idealurile și valorile țării sale, după ce a dărâmat o bună parte din bisericile din Ucraina.

”Această mare sărbătoare îi unește pe creștinii ortodocși, toți cetățenii Rusiei care sărbătoresc Învierea lui Hristos, în jurul unor idealuri și valori morale înalte, trezește în oameni cele mai strălucitoare sentimente, credința în triumful vieții, bunătatea și dreptatea”, se arată în comunicat.

Președintele rus nu a uitat nici de munca ”creativă și fructuoasă a Bisericii Ortodoxe Ruse”, al cărei patriarh a sprijinit războiul din Ucraina, și ”a altor confesiuni creștine menite să păstreze cele mai bogate tradiții istorice, culturale și spirituale ale noastre, să întărească instituția familiei și să educă generația tânără.

El a adăugat că ”cea mai sinceră recunoaștere o merită activitățile sociale, caritabile ale organizațiilor religioase creștine, dorința lor de a oferi asistență eficientă celor care în timpul nostru dificil au nevoie de îngrijire și sprijin”.

”În zilele sărbătorilor de Paști, inimile credincioșilor sunt pline de bucurie deosebită, de iubire sinceră față de aproapele lor, de dorința de a face fapte bune, de a ajuta pe cei aflați în nevoie”, a mai transmis Putin.

Desigur, nu a uitat să-și acorde merit: ”este îmbucurător să realizezi că sub conducerea ta, biserica dezvoltă o interacțiune fructuoasă cu statul, aducând o contribuție uriașă la promovarea valorilor tradiționale spirituale, morale, familiale în societate, la creșterea tinerei generații, are grijă de întărirea armoniei și înțelegerii reciproce între oameni”.

Putin a participat la slujba de Paște la Catedrala Mântuitorului Hristos. Slujba a fost ținută de Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii Kirill. Șeful statului a apărut la biserică în jurul miezului nopții. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a participat și el la slujba de Paște în catedrala principală a țării, lângă președinte.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close