Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, nevoit să lucreze ca șofer de taxi, după prăbușirea Uniunii Sovietice. Regretul președintelui rus

Vladimir Putin, nevoit să lucreze ca șofer de taxi, după prăbușirea Uniunii Sovietice. Regretul președintelui rus

Vladimir Putin a dezvăluit că a fost nevoit să lucreze, noaptea, ca șofer de taxi. Se întâmpla în timpul crizei economice care a urmat după prăbușirea Uniunii Sovietice.

Vladimir Putin
Vladimir Putin, nevoit să lucreze ca șofer de taxi, după prăbușirea Uniunii Sovietice. Regretul președintelui rus Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    12 Dec 2021   •   16:50

Putin a descris pentru prima dată cum a fost afectat personal de vremurile economice grele care au urmat prăbușirii sovietice, când Rusia a suferit o inflație de două cifre.

"Uneori, am fost nevoit să conduc un taxi ”la lumina lunii”. Este neplăcut să vorbesc despre asta, dar, din păcate, a avut loc și asta", a spus liderul de la Moscova.

Președintele Vladimir Putin a deplâns prăbușirea Uniunii Sovietice din urmă cu trei decenii, ca fiind dispariția a ceea ce el a numit „Rusia istorică”.

„A fost o dezintegrare a Rusiei istorice, care purta numele de Uniunea Sovietică”, a spus Putin despre colapsul din 1991, în comentarii difuzate duminică în cadrul unui film documentar intitulat „Rusia. Noua istorie”, a informat agenția de presă de stat RIA, scrie Reuters.

Comentariile lui Putin, difuzate duminică de televiziunea de stat, ar putea alimenta și mai mult speculațiile cu privire la intențiile sale de politică externă. Criticii săi îl acuză că plănuiește să recreeze Uniunea Sovietică și că ia în calcul un atac asupra Ucrainei. Kremlinul a respins aceste afirmații, spunând că sunt generatoare de frică.

Putin, care a servit în KGB-ul din era sovietică, a numit anterior prăbușirea Uniunii Sovietice, care a fost condusă de la Moscova, drept „cea mai mare catastrofă geopolitică” a secolului al XX-lea, dar noile sale comentarii arată cum a văzut-o în mod specific, ca fiind un regres pentru puterea rusă.

Ucraina a fost una dintre cele 15 republici sovietice, iar Putin a scris un articol de peste 5.000 de cuvinte, publicat pe site-ul Kremlinului, anul acesta, pentru a arăta de ce credea că vecinul de sud al Rusiei și poporul ei fac parte integrantă din istoria și cultura Rusiei. Această viziune este respinsă de Kiev ca o versiune a istoriei motivată politic și suprasimplificată.

Occidentul a acuzat Rusia că adună zeci de mii de trupe în apropierea Ucrainei, în pregătirea unui posibil atac. Kremlinul a spus că Rusia nu are de gând să lanseze un nou atac asupra Ucrainei și că Occidentul pare să se fi convins de intențiile agresive ale Moscovei pe baza a ceea ce numește povești false din media occidentală.

Rusia a anexat regiunea Crimeea a Ucrainei în 2014 și i-a susținut pe separatiștii care au preluat controlul asupra unei zonei din estul Ucrainei în același an și continuă să lupte cu forțele guvernamentale ucrainene.

×
Subiecte în articol: şofer taxi Uniunea Sovietica prabusire
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close