Antena 3 CNN Externe WikiLeaks: Putin nu are respect faţă de Ucraina şi liderii ei

WikiLeaks: Putin nu are respect faţă de Ucraina şi liderii ei

WikiLeaks: Putin nu are respect faţă de Ucraina şi liderii ei
Sursa foto: Foto: Intact Images
11 Mar 2011   •   18:39

Premierul rus, Vladimir Putin, are prea puţin respect faţă de statutul Ucrainei şi de liderii săi, potrivit unor telegrame diplomatice americane publicate de WikiLeaks, care-l citează pe actualul ministru ucrainean de Externe, relatează Kyiv Post.

Documentul WikiLeaks dezvăluie că Putin nu îl respectă pe actualul şef al statului, Viktor Ianukovici, în timp ce pe cel dinainte, Viktor Iuşcenko, îl ura.

Telegrama, trimisă pe 30 ianuarie 2009 de fostul ambasador american în Ucraina William Taylor, îl citează pe actualul ministru de Externe spunându-i reprezentantului american că liderii de la Kremlin caută o "regenţă" în Ucraina, şi anume pe cineva total "servil" faţă de Moscova.

Pe de altă parte, Grişcenko, pe atunci ambasador în Rusia, i-a spus lui Taylor că Putin o percepea pe Iulia Timoşenko, premierul din acea perioadă, ca pe cineva în care nu poate avea încredere. Tot potrivit lui Taylor, Grişcenko a observat, în viaţa de la Kremlin, că toţi cei din Guvern păreau să facă parte dintr-o "frăţie din securitate" despre care oamenii se tem să spună glume şi că acesta s-a "întors la (vremurile) URSS".

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin wikileaks respect Ucraina
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close