Antena 3 CNN High Tech CLAUDE DEBUSSY, omagiat de Google la 151 de ani de la naştere. Geniul a murit de cancer de colon

CLAUDE DEBUSSY, omagiat de Google la 151 de ani de la naştere. Geniul a murit de cancer de colon

CLAUDE DEBUSSY, omagiat de Google la 151 de ani de la naştere. Geniul a murit de cancer de colon
de O.P.    |    22 Aug 2013   •   07:33
CLAUDE DEBUSSY, celebrul compozitor francez, este omagiat de Google, printr-un Doodle, la 151 de ani de la naştere. Claude Debussy, considerat cel mai important compozitor de pian după Frederic Chopin, s-a născut pe 22 august 1862, în Saint-Germain-en-Laye, într-o familie de burghezi.

Talentul lui Claude Debussy a fost descoperit de prima sa profesoară de pian, Maute de Fleurville, care studiase în trecut alături de Chopin. Maute l-a trimis pe Claude Debussy la Conservatorul din Paris, unde a studiat timp de 12 ani, între 1872 şi 1884. Claude Debussy a vrut la început să devină un virtuoz al pianului, însă abandonat această idee după ce a picat la examenele la pian din 1878 şi 1879.



Ulterior, Claude Debussy se înscrie la cursuri de compoziţie şi primeşte o bursă de studiu la Vila de Medici din Roma, pentru trei ani. Claude Debussy este considerat fondatorul impresionismului muzical, o mişcare apărută mai întâi în pictură, apoi prin muzică, care marchează desprinderea artei moderne de academismul tradiţional.

Claude Debussy
declara despre muzica sa: “Muzica nu este o dublură a versului, ea îi creează o dimensiune nouă”. Într-adevăr, muzica lui Claude Debussy depăşeşte staduiul de “acompaniament”, fiind plină de armonii ca nişte pete de culoare. În plus, muzica lui Claude Debussy nu se limitează la sunete, ci încearcă să creeze ascultătorului senzaţii, să îi sugereze o anumită stare.

×
Subiecte în articol: Google Doodle
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close