Antena 3 CNN High Tech Descoperirea REVOLUȚIONARĂ care ar putea băga stațiile de combustibil în faliment

Descoperirea REVOLUȚIONARĂ care ar putea băga stațiile de combustibil în faliment

Descoperirea REVOLUȚIONARĂ care ar putea băga stațiile de combustibil în faliment
22 Oct 2012   •   20:48

Suntem speriaţi că dăm tot mai mulţi bani pe benzină, dar s-ar putea să circulăm cu... aer. Nu e o glumă, ci o descoperire revoluţionară. Au făcut-o englezii - ei spun că au produs deja cinci litri de benzină din aer. Şi sunt gata să ridice şi prima rafinărie care să le pună în practică performanţa. Reporterii noştri au vorbit şi cu specialiştii români, care sunt extrem de încrezători în varianta britanicilor.

La fel ca apa, aerul este un element esenţial pentru viaţa noastră. Nu costă nimic şi acum, ar putea să ne ajute şi să dăm mai puţini bani pe benzină.

Specialiştii români în chimie ne explică metoda.

”Concentrază dioxidul de carbon cu ajutorul unor filtre, fără doar şi poate pompând aerul prin aceste filtre şi într-o altă etapă cu ajutorul energiei electrice, prin electroliză din apă scot hidrogenul şi oxigenul. Un catalizator transformă amestecul în combustibil.”

Este un înlocuitor direct al combustibilului folosit în transport şi poate fi produs pentru a face petrol, metanol, diesel, combustibil de avioane şi am putea merge mai departe, către plastic.

Din august şi până acum, compania a produs cinci litri de benzină din aer, într-o rafinărie experimentală.

”Obiectivul nostru este să ne mutăm de la unitatea demonstrativă în care am investit puţin peste 500 de mii de lire la o rafinărie.”

Proiect pentru care compania caută acum finanţare. Iar preţul pe litru se anunţă extrem de avantajos.

La noi, ar însemna în jur de 1 leu şi 70 de bani pe litru. Asta în condiţiile în care benzina se vinde în ţara noastră cu aproximativ 6 lei pe litru.

Numai în 2011, şoferii români au cumpărat aproape un milion 5 sute de mii de tone de carburant.



×
Subiecte în articol: rafinarie dioxid de carbon
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close