Antena 3 CNN High Tech Google te cunoaşte mai bine decât propria nevastă! Vezi cum te poţi feri de asta

Google te cunoaşte mai bine decât propria nevastă! Vezi cum te poţi feri de asta

Google te cunoaşte mai bine decât propria nevastă! Vezi cum te poţi feri de asta
Sursa foto: foto: dailymail.com
28 Mar 2012   •   17:00

Google a fost aspru criticat cu privire la politica de confidenţialitate pe care o promovează. Mai mulţi critici au afirmat că Google va pune cap la cap datele de la Gmail, YouTube şi reţeaua socială Google Plus, ceea ce înseamnă o încălcare masivă a vieţii private.

Larry Dignan, un critic, spune că Google te va cunoaşte mai bine decât soţia ta. El descrie politica de confidenţialitate a companiei, una asemănătoare show-ului Big Brother.

În acest moment, Google deţine un patent pentru o aplicaţie care monitorizează utilizatorii pas cu pas. Această aplicaţie permite companiei să colecteze informaţiile personale ale utilizatorilor, să afle locaţia lor şi chiar să afle temperatura sau umiditatea din camera de unde aceştia folosesc calculatorul.

Ultima încercare a Google de a lega informaţiile de pe site-urile lor, a declanşat un val de plângeri de confidenţialitate.

Compania speră ca de data acesta va evita obstacole juridice similare, construind o nouă politică de confidenţialitate.

Deocamdată, utilizatorii trebuie să fie de acord cu un set de politici de confidenţialitate de fiecare dată când se înregistrează la un serviciu nou. De aceea, aceştia trebuie să citească atent aceste politici, şi să semneze numai dacă sunt întru totul de acord cu ele.

Google a declarat că cookie-urile de identificare nu vor fi legate de categoriile sensibile cum ar fi cele bazate pe rasă, religie, orientare sexuală sau sănătate.

Prin faptul că Goole va cunoaşte locaţia utilizatorilor şi temperaturile din zona acestora, le va putea trimite reclame "personalizate" astfel. Un exemplu, ar fi că cei care se află în zone calde vor primi reclame la aer condiţionat, iar cei din zone reci, reclame la haine groase.

×
Subiecte în articol: Google YouTube
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close