Antena 3 CNN High Tech Profețiile lui Bill Gates despre inteligența artificială. Se întâmplă în maximum cinci ani

Profețiile lui Bill Gates despre inteligența artificială. Se întâmplă în maximum cinci ani

Nu este un secret că Bill Gates este optimist în privința inteligenței artificiale, dar acum prezice că tehnologia va fi transformatoare pentru toată lumea în următorii cinci ani.

Profețiile lui Bill Gates despre inteligența artificială. Se întâmplă în maximum cinci ani
Sursa foto: Pexels | Pixabay | marca.com
de Georgiana Adam    |    16 Ian 2024   •   21:43

Ascensiunea inteligenței artificiale a stârnit teama că această tehnologie va elimina milioane de locuri de muncă în întreaga lume.

Fondul Monetar Internațional a raportat săptămâna aceasta că aproximativ 40% din locurile de muncă din întreaga lume ar putea fi afectate de ascensiunea IA.

Gates nu este neapărat în dezacord cu această noțiune, dar crede că istoria arată că, odată cu fiecare nouă tehnologie, apar temeri și apoi noi oportunități.

"Așa cum s-a întâmplat cu productivitatea agricolă în 1900, ne întrebam: Hei, ce vor face oamenii? De fapt, au fost create o mulțime de lucruri noi, o mulțime de noi categorii de locuri de muncă și ne este mult mai bine decât atunci când toată lumea făcea munci agricole. Așa va fi și aici", crede omul de afaceri.

Într-un interviu acordat CNN, Gates a prezis că inteligența artificială va face viața tuturor mai ușoară, indicând în mod special faptul că îi va ajuta pe medici să își completeze actele, aceasta fiind "o parte a muncii care nu le place, pe care noi o putem face foarte eficientă".

Deoarece nu este nevoie de "prea mult hardware nou", Gates a spus că accesul la inteligența artificială se va face prin intermediul "telefonului sau al PC-ului pe care îl aveți deja conectat la internet”.

El a mai spus că îmbunătățirile aduse de ChatGPT-4 de la OpenAI au fost "dramatice", deoarece acesta poate "citi și scrie", astfel încât este "aproape ca și cum ai avea un angajat care să fie un tutore, să ofere sfaturi de sănătate, să ajute la scrierea de coduri, să ajute la apelurile de asistență tehnică".

Gates a subliniat că încorporarea acestei tehnologii în sectoarele educațional sau medical va fi "fantastică".

Microsoft are un parteneriat de mai multe miliarde de dolari cu OpenAI, în timp ce Gates rămâne unul dintre cei mai mari acționari ai Microsoft.

×
Subiecte în articol: Bill Gates inteligenta artificiala
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close