Antena 3 CNN High Tech LIVE VIDEO - Conferinţă misterioasă la NASA: Descoperirea va ajuta la căutarea dovezilor privind viaţa extraterestră

LIVE VIDEO - Conferinţă misterioasă la NASA: Descoperirea va ajuta la căutarea dovezilor privind viaţa extraterestră

LIVE VIDEO - Conferinţă misterioasă la NASA: Descoperirea va ajuta la căutarea dovezilor privind viaţa extraterestră
Sursa foto: Foto: NASA
02 Dec 2010   •   17:00

NASA susţine joi după-amiază (14:00 Eastern Standard Time – 21:00, ora României) o conferinţă de presă în care va anunţa o importantă descoperire din astrobiologie. Descoperirea va ajuta, potrivit celor de la NASA, la căutarea dovezilor privind existenţa vieţii extraterestre, se arată pe site-ul oficial al Agenţiei Spaţiale Americane.

Astrobiologia studiază originea, evoluţia, distribuţia şi viitorul vieţii în Univers. La conferinţa de presă vor lua parte, printre alţii, Mary Voytek - directorul Programului de Astrobiologie, profesori universitari şi cercetători din acest domeniu.

Conferinţa de presă va avea loc la sediul NASA din Washington şi va fi transmisă live de NASA Television, inclusiv pe site-ul agenţiei.
 

Click aici pentru a urmări transmisiunea live a conferinţei de presă NASA.


Aceasta este a doua conferinţă misterioasă NASA din ultima perioadă. La mijlocul lunii noiembrie specialiştii americani anunţau că vor face publică o descoperire "a unui obiect excepţional în vecinătatea noastră cosmică".

Atunci a fost vorba despre dovezi ale celei mai noi găuri negre cunoscute până acum, descoperite de astronomii. Gaura neagră se află în apropierea cosmică, la aproximativ 50 milioane de ani lumină de pământ. Este veche de aproximativ 30 de ani şi reprezintă o oportunitate unică pentru studierea gărurilor negre încă de la formare, potrivit site-ului oficial NASA.

Cercetătorii speră să-i ajute să înţeleagă mai bine cum explodează stelele de mari dimensiuni, care dintre ele lasă loc unor găuri negre sau câte astfel de găuri există în Galaxia noastră.

De asemenea, această gaură neagră ar putea ajuta oamenii de ştiintă să înţeleagă mai bine cum explodează stelele masive, care dintre ele crează găuri negre sau stele neutronice sau câte astfel de corpuri există în galaxia noastră.

Specialiştii de la NASA au anunţat descoperirea unei găuri negre
 



×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close