Minunea pe care Google o sărbătoreşte astăzi. "A fost un geniu. Unic în lume"

de O.P.    |    25 Iun 2013   •   10:36
Minunea pe care Google o sărbătoreşte astăzi. "A fost un geniu. Unic în lume"

GOOGLE sărbătoreşte, marţi, printr-un logo special, 161 de ani de la naşterea arhitectului catalan Antoni Gaudí, autorul unor clădiri celebre în lume, printre care se numără catedrala Sagrada Familia din Barcelona.

Astfel, logoul de marţi al GOOGLE prezintă parcul Guell, interiorul de forma scoicii din Casa Mila, un balcon al Casei Battlo, un horn verde al Palau Guell şi soldaţi romani mascaţi care apar în arhitectura catedralei Sagrada Familia. Antoni Placid Gaudí i Cornet s-a născut pe 25 iunie 1852, la Reus, în Catalonia, şi a devenit celebru pentru stilul său arhitectural unic.Deşi operele sale, concentrate mai ales în zona Barcelonei, au fost incluse în stilul Art Nouveau, Gaudi a reuşit să creeze un stil nou, original, inspirat din natură, cu clădiri cu elemente gotice, pline de fantezie.

Gaudí a devenit unul dintre membrii mişcării Catalan Modernista, care a cunoscut perioada de vârf la sfârşitul secolului al 19-lea şi începutul secolului al 20-lea. Gaudí realiza foarte rar planuri detaliate pentru arhitectura clădirilor sale, preferând să creeze modele tridimensionale la scară mică şi apoi să modeleze detaliile pe măsură ce construcţia evolua.

x close