Antena 3 CNN High Tech Primul smartphone low cost - Nokia 500, anunţat oficial

Primul smartphone low cost - Nokia 500, anunţat oficial

Primul smartphone low cost - Nokia 500, anunţat oficial
Sursa foto: Foto: europe.nokia.com
01 Aug 2011   •   18:13

Purtătorii de cuvânt ai celui mai mare producător de telefoane din lume - Nokia,  au anunţat luni lansarea unui smartphone cu ecran touch din gama entry level, echipat cu cel mai rapid procesor produs de companie până în acest moment, informează Capital, în ediţia electronică.

“Până acum, smartphone-urile accesibile ca preţ adesea însemnau hardware şi o experienţă de utilizare de calitate redusă. Acesta este un alt exemplu al angajamentului continuu al Nokia privind inovaţia în cadrul portofoliului de smartphone-uri şi un exemplu al modului în care Symbian poate continua să ne ajute să valorificăm oportunităţi din piaţă în următorii ani, ” a declarat Ilari Nurmi, vicepreşedinte Nokia, pentru sursa citată.

Aparatul Nokia 500 este cel mai nou produs din gama de terminale Nokia cu sistem de operare Symbian Anna. Are un procesor de 1 GHz, cameră foto de 5 MP, Music player, radio FM stereo, radio prin Internet.

De asemenea, smartphone-ul are preinstalate unele dintre cele mai bune aplicaţii pentru muzică şi divertisment, precum Shazam Encore, Gig Finder, Lonely Planet, ghiduri Michelin şi oferă acces instant la Facebook, Twitter, RenRen şi alte reţele sociale.

 


Mai mult decât atât, Nokia 500 oferă acces la cea mai nouă versiune a Hărţilor de la Nokia, optimizată pentru reţele sociale. Navigaţia auto şi pietonală offline cu ghidare vocală în peste 80 de ţări ajută utilizatorii să evite costurile ridicate ale transferului de date în roaming.

Gadgetul va fi disponibil începând din al treilea trimestru al acestui an în varianta negru, urmat rapid de varianta alb la sfârşitul anului. Ambele variante cromatice vor fi disponibile cu două carcase spate interşanjabile, la un preţ iniţial de circa 150 de euro.

×
Subiecte în articol: smartphone telefonie mobila
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close