Antena 3 CNN High Tech Sistemele de operare pentru smartphone şi tablete care vor fi lansate în perioada următoare

Sistemele de operare pentru smartphone şi tablete care vor fi lansate în perioada următoare

Sistemele de operare pentru smartphone şi tablete care vor fi lansate în perioada următoare
Sursa foto: Foto: stuffmideast.com
29 Iun 2012   •   07:08

În ultimele zile, cei mai mari producători de sisteme de operare pentru smartphone şi tablete au anunţat modificări importante pentru versiunile viitoare. Este vorba despre Android Jelly Bean de la Google, iOS 6 de la Apple şi Windows Phone 8 de la Microsoft. Toate acestea vor fi lansate în perioada următoare.

Cele trei sisteme de operare beneficiază fiecare de propria platformă pentru aplicaţii. n timp ce AppStore pune la dispoziţia utilizatorilor peste 650.000 de aplicaţii, dintre care o treime create special pentru iPAD, Google Play pentru Android vine cu o colecţie de 600.000 de aplicaţii, potrivit cifrelor neoficiale, însă foarte puţine sunt optimizate pentru tablete.

Windows Phone are în magazine aproximativ 100.000 de aplicaţii, dar specialiştii spun că numărul acestora ar putea creşte odată cu lansarea versiunii 8 a sistemului. 

În ceea ce priveşte plăţile cu ajutorul telefonului mobil, Apple are un dezavantaj din moment ce niciunul dintre produsele companiei nu conţine un cip pentru comunicaţii în câmp apropiat.

Nici Microsoft nu a lansat un astfel de produs, singurele telefoane cu NFC fiind cele care rulează sistemul de operare Android. Google Wallet este deocamdată singura modalitate de plată instant.
 
Modalităţile de comunicare video sunt, în principiu, neschimbate pentru iOS. FaceTime va primit câteva îmbunătăţiri pentru versiunea 6 a sistemului. Android introduce sistemul de chat de la Google Plus, pe lângă cel obişnuit realizat prin Google Talk. Şi Microsoft promite performanţe mai bune pentru Skype, de altfel, cel mai folosit program de comunicare video pe internet.
 

×
Subiecte în articol: Bulgaria taxe fiscalitate UE
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close