Antena 3 CNN International News Cel mai negru scenariu pentru prizonierii ucraineni de la Azovstal

Cel mai negru scenariu pentru prizonierii ucraineni de la Azovstal

Peste 1.000 de soldați ucraineni dintre cei care s-au predat la uzina Azovstal din Mariupol au fost trimiși în Rusia pentru "investigații".

Cel mai negru scenariu pentru prizonierii ucraineni de la Azovstal
Sursa foto: hepta
08 Iun 2022   •   12:15

Informația este transmisă de agenția rusă de stat TASS, care citează o sursă din cadrul organelor de aplicare a legii.

Autoritățile ruse plănuiesc, de asemenea, să transfere în țară și alți prizonieri ucraineni de război, adaugă sursa citată.

La sfârșitul lunii trecute, Ministerul rus al Apărării a anunțat că aproximativ 1.000 de militari ucraineni s-au predat după mai multe săptămâni în care au rezistat asediului forțelor ruse asupra uzinei Azovstal.

Ulterior, Comitetul rus de Investigații - principala autoritate investigativă a Kremlinului - a transmis că se ocupă de interogarea prizonierilor de la Azovstal.

Separat, reprezentanții așa-numitelor "republici populare" din Donbas au spus că prizonierii ucraineni urmează să fie judecați pentru "crime de război".

La ora transmiterii acestei știri, Kievul încă nu reacționase la știrea difuzată de agenția TASS, privind transferul celor 1.000 de ucraineni pe teritoriul rus.

Însă președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat în perioada recentă că peste 2.500 dintre foștii apărători de la Azovstal - inclusiv membri ai poliției de frontieră și ai forțelor de apărare teritorială - sunt deținuți în Rusia.

Foto principală: o parte dintre apărătorii ucraineni care s-au predat la Azovstal, sub supravegherea forțelor ruse

Foto interior: vedere parțială a uzinei Azovstal, cu o mașină distrusă în prim-plan

×
Subiecte în articol: Azovstal prizonieri de război Rusia
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close