Antena 3 CNN International News Rezervistul militar care a ucis 18 oameni în Lewiston, SUA, este de negăsit după mai bine de 24 de ore de la masacre | "Un trăgător foarte priceput!"

Rezervistul militar care a ucis 18 oameni în Lewiston, SUA, este de negăsit după mai bine de 24 de ore de la masacre | "Un trăgător foarte priceput!"

La mai bine de 30 de ore de la crimele în masă din statul american Maine, suspectul identificat de autorități încă nu a fost capturat sau neutralizat.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Oct 2023   •   08:53

CNN publică informații din care reiese că Robert Card, în vârstă de 40 de ani, rezervist militar, a fost internat în spital în vara acestui an, după ce a început să spună că aude voci și că intenționează să rănească alți soldați.

Acest episod s-a petrecut în timp ce Card servea la centrul de instruire militară Camp Smith din New York.

El și-a manifestat în mod specific intenția de a deschide focul la o bază a Gărzii Naționale din Maine.

În luna iulie, oficialii din Rezerva Militară a SUA l-au raportat pe Card pentru "comportament neregulamentar", iar acesta a fost trimis la spital pentru "evaluare medicală", a declarat un purtător de cuvânt al Gărzii Naționale pentru CNN.

Citește și: Poliția americancă a comunicat bilanțul provizoriu al crimelor în masă din Lewiston: cel puțin 18 oameni uciși

Un rezervist militar l-a descris pe Card drept un trăgător de elită și un militar experimentat în teren, chiar dacă dosarul său militar arată că nu a luptat niciodată într-un teatru de operațiuni.

Foștii camarazi ai suspectului spun că nu erau la curent cu istoricul problemelor de sănătate mintală ale acestuia.

Cumnata lui Card, Katie O'Neill, a declarat pentru CNN că bărbatul suspectat că a ucis prin împușcare 18 oameni în două locații din orașul Lewiston nu ar avea, de fapt, "un istoric îndelungat" de probleme mintale.

"A fost un episod acut. El nu este așa, nu e o persoană care să fi avut probleme de sănătate mintală toată viața", a spus ea.

Joi, echipele SWAT au efectuat o percheziție la ultima adresă cunoscută a lui Robert Card, notează CNN. Investigatorii au căutat computere, notițe, arme și orice dovezi care ar putea indica un plan legat de crimele din Lewiston.

În orașul vecin Lisbon, anchetatorii au recuperat, tot joi, o armă de foc, în timp ce percheziționau o mașină abandonată asociată cu suspectul. Nu este clar, momentan, dacă această armă a fost folosită în crimele comise miercuri.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close