Antena 3 CNN Life Acestea sunt băuturile consumate de foarte mulți oameni care pot provoca cancer

Acestea sunt băuturile consumate de foarte mulți oameni care pot provoca cancer

Acestea sunt băuturile consumate de foarte mulți oameni care pot provoca cancer
18 Mar 2019   •   12:00

Consumul de Coca-Cola zilnic ar putea să crească riscul unei morți premature de cancer, cât și un risc mare de afecțiuni ale inimii, în special în rândul femeilor, conform unui nou studiu științific, notează The Sun.

Băuturile pe baza îndulcitorilor artificiali, includ băuturile răcoritoare carbogazoase și necarbocazoase, băuturi din fructe, băuturi energizante și băuturi alcoolice.

În noul studiu, cercetătorii au analizat date de la 80.647 femei și 37.716 bărbați care au răspuns la chestionare despre stilul lor de viață.

Ei au descoperit că băuturile ce se bazează pe îndulcitori artificiali, cresc riscul unui deces precoce.

Experții au constatat că persoanele care au băut mai mult de două  băuturi îndulcite cu zahăr pe zi prezintă un risc de 31% mai mare de a muri, decât cei care consumă băuturile cu îndulcitori ocazional.

Cercetatorii au descoperit, de asemenea, o legătură între consumul de băuturi zaharoase și cancer.

Ei au avertizat împotriva consumului excesiv de băuturi artificiale îndulcite, după ce au descoperit că numărul deceselor premature au crescut.

Walter Willett, profesor de epidemiologie și nutritie, a declarat: „Aceste rezultate sunt în concordanță cu efectele adverse cunoscute ale aportului ridicat de zahăr asupra factorilor de risc  și a dovezilor puternice că bauturile zaharoase  cresc riscul de diabet zaharat tip 2, factor de risc pentru un deces prematur”.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close