Antena 3 CNN Life Apa de ploaie, un pericol pentru sănătate! Dacă faci asta, riști să te îmbolnăvești

Apa de ploaie, un pericol pentru sănătate! Dacă faci asta, riști să te îmbolnăvești

Îți amintești când erai copil și era distractiv să-ți înclini capul pe spate în timpul unei furtuni și să deschizi gura să bei picăturile? Nu ar trebui să mai faci asta.

Apa de ploaie, un pericol pentru sănătate! Dacă faci asta, riști să te îmbolnăvești
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Iul 2023   •   08:00

Deși în lumea industrială nu bem adesea apă de ploaie, mulți oameni din întreaga lume se așteaptă ca aceasta să fie sigură de băut. Colectarea și utilizarea apei de ploaie poate fi o modalitate excelentă de conservare a resurselor. 

Unii oameni folosesc apa de ploaie pentru udarea plantelor, curățare, scăldat sau băut. Cu toate acestea, este important ca sistemul de apă pluvială să fie întreținut corespunzător și calitatea apei să fie adecvată utilizării prevăzute.

Apa de ploaie poate transporta bacterii, paraziți, viruși și substanțe chimice care te-ar putea îmbolnăvi. Riscul de a te îmbolnăvi din cauza apei de ploaie poate fi diferit în funcție de zona în care trăiți, de cât de des plouă, de sezon și de modul în care colectați și depozitați apa de ploaie.

Praful, fumul și particulele din aer pot contamina apa de ploaie înainte de a ateriza pe acoperișul tău. Materialele de acoperiș, jgheaburile, conductele și materialele de depozitare pot introduce în apă substanțe nocive precum azbest, plumb și cupru. 

Nu utilizați apa de ploaie pentru uz casnic 

Pentru a reduce riscul de a vă îmbolnăvi, luați în considerare utilizarea apei de ploaie numai pentru utilizări precum udarea plantelor pe care nu le mâncați sau spălarea articolelor care nu sunt folosite pentru gătit sau pentru a mânca. 

Evitați să folosiți apa de ploaie pentru a bea, a găti, a vă spăla pe dinți sau pentru a clăti sau a uda plantele pe care intenționați să le mâncați. În schimb, folosiți apă municipală de la robinet dacă este disponibilă sau cumpărați apă îmbuteliată în aceste scopuri.

Dacă ai un sistem imunitar slăbit, ar trebui să fii deosebit de atent atunci când alegi sursa de apă potabilă. Discutați acest lucru cu furnizorul dvs. de asistență medicală.

×
Subiecte în articol: apă de ploaie
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close