Antena 3 CNN Life Banane verzi, galbene sau maro - care sunt cele mai sănătoase. Medicul nutriţionist ne spune când e cel mai bine să mâncăm acest fruct

Banane verzi, galbene sau maro - care sunt cele mai sănătoase. Medicul nutriţionist ne spune când e cel mai bine să mâncăm acest fruct

Coapte, foarte coapte spre maronii sau aproape coapte, adică galben-verzui - mulţi ne întrebăm care banane sunt cele mai bune de mâncat, însă de multe ori le consumăm în stadiul în care le găsim sau tindem să le alegem pe cele mai galbene.

Banane verzi, galbene sau maro - care sunt cele mai sănătoase. Medicul nutriţionist ne spune când e cel mai bine să mâncăm acest fruct
Sursa foto: Colaj Pixabay
de Milena Niță    |    11 Dec 2020   •   13:00

Contrat părerii multora, cel mai bine este să consumăm bananele atunci când ele sunt aproape coapte sau coapte, în niciun caz să fie maronii, pentru că atunci vitaminele, mineralele şi fibrele din ele au cel mai scăzut nivel.

Medicul nutriţionist Simona Carniciu a postat pe pagina de Facebook o fotografie cu o banană aflată în cinci stadii ale coacerii, unde culoarea diferă.

Astfel, după cum se arată în fotografie, putem afla că bananele verzui sau incomplet coapte sunt o sursă bună de prebiotice pentru sănătatea intestinelor.

Bananele aproape coapte, galben-verzui, au un conţinut mare de fibre şi puţine zaharuri, iar cele coapte au un nivel mare de antioxidanţi şi un conţinut bun de fibre.

Când bananele devin foarte coapte şi încep să aibă pete maronii înseamnă că au cel mai redus nivel de vitamine şi minerale.

Iar când aceste fructe sunt deja maronii, adică supracoapte, e bine de ştiut că nivelul de zaharuri este maxim, iar nivelul de fibre, minim, aşa cum nu este indicat.

×
Subiecte în articol: simona carniciu banane
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close